Френската лига ще взима заем, има и заплахи за съд срещу нея


Френската лига ще взима заем, има и заплахи за съд срещу нея

301 0

Френската професионална лига (ЛФП) ще вземе гарантиран от държавата заем, за да подпомогне финансово клубове в първите две дивизии на страната за загубите от телевизионни права, ако сезонът не бе прекратен поради пандемията от COVID-19, споделиха от федерацията.

ЛФП реши да сложи преждевременен край на сезон 2019-20 в четвъртък, като Пари Сен Жермен бе коронясан за шампион в Лига 1, а Лориен за първенец на Лига 2. Парижани имаха комфортен аванс от 12 точки пред втория Олимпик Марсилия, когато професионалният футбол бе спрян през март при 10 оставащи срещи до края, като част от правителствените мерки за овладяване разпространението на новия вирус.

Решението за преждевременен край на кампанията разгневи някои клубове, като Олимпик Лион сподели, че ще търси милиони евро като компенсация, след като тимът е изправен пред липса на европейски клубен футбол за първи път сред четвърт век. Амиен, който изпадна от Лига 1, стартира петиция след решението на ЛФП да изхвърли клуба от Лига 1 след преждевременното прекратяване на сезона. Амиен бе 19-и в таблицата, на четири точки зад 18-ия Ним, при 10 оставащи кръга до края на кампанията, която бе преустановена през март. Те вярват, че най-справедливото решение е да бъде увеличен броят на отборите в Лига 1 до 22 за сезон 2020-21. А кой е играчът, взел медал след само 1 минута игра за ПСЖ - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама