Германия вкара 9 на футболно джудже за подобаващ край на ерата "Йоахим Льов"


Германия вкара 9 на футболно джудже за подобаващ край на ерата "Йоахим Льов"
Снимка: Getty Images

3116 0

Националният отбор по футбол на Германия изпрати един от най-успешните си селекционери Йоахим Льов с разгромна победа с 9:0 над Лихтенщайн в мач от квалификациите за Световното първенство по футбол през 2022 година. Двубоят е символичен край на легендарната ера "Льов", продължила от 2006 година до днес.

В рамките на само 12 минути през първата част немците реализираха четири гола, дело на Гюндоган, Кауфман, Сане и Ройс. В началото на второто полувреме Сане добави още един гол, а след това изглеждаше, че Германия се е "заситила" откъм попадения. Това обаче се промени след 75-ата минута, когато за 13 минути паднаха нови четири гола, реализирани от Мюлер на два пъти, Баку и автогол на Гьопел.

Това бе осма победа от девет мача за Германия в световните квалификации, като тимът е убедителен лидер с актив от 24 точки. Йоахим Льов си свърши последната мисия начело на Бундестима, класирайки го за Мондиал 2022 в Катар. Той бе подобаващо изпратен както от ръководството и футболистите на Германия, така и от феновете по трибуните, които бяха подготвили специална хореография.

Льов започва треньорската си кариера в Бундестима още през 2004-а, но като асистент. Две години по-късно той вече е старши треньор на Германия. Следват изключително успешни години за немския футбол - през 2008-а Германия стига финал на европейското първенство, но губи от Испания. Две години по-късно Бундестимът се окича с бронз на Мондиал 2010.

На Евро 2012 Германия разочарова, отпадайки на полуфиналите, но две години по-късно потенциалът на Маншафта се разгръща - Йоахим Льов извежда възпитаниците си до световната титла. Там някъде приключва вълшебната приказка за Йохи Льов, който в следващите години търпи провали начело на Германия - първо на Евро 2016, след това на Мондиал 2018, а през тази година - на Евро 2020.

Неговата раздяла с Бундестима обаче бе ясна още преди началото на Европейското първенство тази година. Тя беше официално обявена предварително, като бе известно и кой ще го замени. Бившият мениджър на Байерн Мюнхен Ханс-Дитер Флик поема националния отбор на Германия и само времето ще покаже дали може да върне славата на Бундестима в следващите години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички