Football leaks: Платини и Инфантино са покрили част от финансовите измами на ПСЖ


Football leaks: Платини и Инфантино са покрили част от финансовите измами на ПСЖ
Снимка: Gulliver/GettyImages

2997 0

Football leaks разкри скандални неща, свързани с ПСЖ и висши ръководни фигури във футбола. Според информацията е имало тайни договорки между Пари Сен Жермен и висши ръководители на УЕФА във връзка с озаконяването на действията на френския гранд във финансовия феърплей, с който още от 2012 година той има проблеми.

Според изнесените данни - 1,8 млрд евро са "инжектирани" в клуба", нарушавайки изцяло финансовия феърплей, а всичко това е било покрито от ръководителите на ФИФА и УЕФА.

По-точно казано става въпрос за спонсорски договори, които са осчетоводени със задна дата, доклади на експерти, които не са взети под внимание, както и блокиране на контролни органи. Това до 2016 година е ставало със знанието и съдействието на бившия президент на УЕФА Мишел Платини и неговата дясна ръка Джани Инфантино, който впоследствие бе избран за шеф на ФИФА.

ШЕФЪТ НА ЛА ЛИГА: ПСЖ МАМИ ВСИЧКИ, ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

Двамата ръководители са контактували със силния човек в ПСЖ Насер Ал-Хелаифи и друг ръководни фактори от парижкия клуб. Mediapart съобщава още, че  Ал-Хелаифи е изнудил Платини да редуцира глоба от 60 милиона евро до нивото на тази, която е наложена на конкурента от Абу-Даби Манчестър Сити.

Наскоро имаше още един скандал, в който ПСЖ бе замесен, а именно, че е участвал в уреден мач в Шампионска лига. В този материал може да си припомните за кой двубой става въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички