Шефът на Ла Лига: ПСЖ мами всички, да ги изхвърлят от Шампионска лига!


Шефът на Ла Лига: ПСЖ мами всички, да ги изхвърлят от Шампионска лига!
Снимка: Getty Images/Guliver

2393 0

Президентът на испанската Ла Лиха Хавиер Тебас призова УЕФА да извади от евротурнирите френския гранд Пари Сен Жермен. Причината е нарушаването на финансовия фейрплей от тяхна страна, но в думите му прозира и недоволството от начина, по който миналото лято парижани отмъкнаха от Барселона и първенството суперзвездата Неймар.

"Смятаме, че клубът не отговаря на критериите на финансовия фейрплей на УЕФА. Те преувеличават своите спонсори. Моето мнение е, че клуб, който мами всички, не трябва да се състезава в евротурнирите. Но всичко зависи от УЕФА", коментира Тебас, цитиран от "L'Equipe".

ТУМОР ЛИ Е КАТАР ЗА ФУТБОЛА? В ИСПАНИЯ С ОСТРА АТАКА СРЕЩУ СИТИ, ПСЖ И ОЩЕ 2 ОТБОРА

"Всичко трябва да отговаря на дисциплинарните стандарти на УЕФА. Ако те казват, че трябва да има изключване, те трябва да бъдат изключени. Ако според правилата на клуба трябва да бъде наложено ограничение на трансферите, то той не трябва да прави входящи трансфери. Трябва да се предприемат дисциплинарни мерки. Това трябва да се реши в УЕФА", казва още Тебас.

По-рано този месец "Екип" гръмна, че мачът между ПСЖ и сръбския Цървена Звезда в Шампионска лига може да е бил уреден. Повече подробности по темата можете да научите от този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички