Феновете на ЦСКА бяха безмилостни на срещата с ръководството на клуба, то се извини многократно


Феновете на ЦСКА бяха безмилостни на срещата с ръководството на клуба, то се извини многократно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2078 0

Пролетта на 2022 година се оказа доста бурна за ЦСКА - тимът загуби рано-рано битката за титлата с Лудогорец, последва напускане на Стойчо Младенов, неуспешен период на Алън Пардю, в който бе загубен финалът за Купата на България, а като следствие от всичко това нервите на запалянковците не издържаха и те открито започнаха да призовават Гриша Ганчев да напусне стадион "Българска армия".

Сега, поне временно, изглежда, че ситуацията се поуспокои, след като Саша Илич застана начело на отбора и бяха привлечени две нови попълнения (Станислав Шопов и Лазар Туфегджич). Междувременно клубът започна да работи по-активно със социалните мрежи и представи интересен екип за сезон 2022/23.

Част от феновете на ЦСКА обаче, изобщо не са впечатлени от случващото се и открито са изразили недоволството си към сина на Гриша Ганчев - Данаил Ганчев. Това се е случило по време на среща в Пазарджик между него, Филип Филипов и запалянковците, а "Блиц" публикува част от разгорещените разговори, които са се водели между присъстващите.

"Армейските" привърженици не спестиха нищо на представителите на ръководството в лицето на Данаил Ганчев и Филип Филипов.

„Ако вие смятате, че новата страница на ЦСКА е някаква си само тъпа екипировка, значи това е пясък в очите на хората. Та нова екипировка е нещо нормално за голям клуб, а вие го изкарвате някакво историческо постижение. И с новия стадион. Ще има ли нов стадион въобще?

Защо се казва "евентуално" нов стадион? Особено с оглед събитията в държавата, как ще стане? Хубаво, даже да го построите, новият стадион ще разреши ли проблемите на ЦСКА? Нищо няма да разреши! Ако отборът е безобразен, както и в момента, какво ще разреши новият стадион? Нов стадион, ама празен. Хората ще му се нарадват първите 3-4 кръга. Те ще дойдат заради стадиона. Не за отбора. Ако нещата в организационен план продължат да стоят така, както в момента“.

Дани Ганчев: "Отчитаме грешките, които допуснахме в последните години. Особено допуснати такива при емоционални решения".

Феновете: "Кажете ни какво значи емоционални решения? Кой? Дайте конкретен пример. Каква е вашата роля в клуба и кой ги взима тия емоционални решения"?

Дани Ганчев: "Имам предвид взимането на емоционални решения. Смяната на треньора е едно от тях. Признавам – така е. Аз не съм съгласен, казвам го на баща ми. За мен един треньор трябва минимум една година да води отбора. Минимум. А ние избързвахме. Вижте, аз знам, че със стадиона няма да решим големите проблеми. Знам, че искате ЦСКА да е шампион. Вярвайте ми, вярвайте ми (б. р. – на висок тон) ние също това искаме".

"Да, но не на всяка цена. Не го искате на всяка цена. Казахте го. Баща ви го каза. Искаме отборът ни да играе добър футбол, да печели. Искаме да няма треволяци на стадиона", отвърнаха запалянковците.

Синът на собственика на ЦСКА от своя страна призна, че също не е съгласен с част от политиката на клуба и разкри за разговори с баща си, в които му е признал това.

"Аз имах сериозен разговор с баща ми преди двайсетина дни, когато опря ножът до кокала, след като не спечелихме нищо и загубихме финала с Левски. Казах му, че ние през последните две години сме толкова аматьорски подредени като структура, като всичко, че рано или късно ще рефлектира. И ето – рефлектира. Така е. Извиняваме се".

Феновете от своя страна не се смилиха: "Извинявате се. Какво от това? Останахме зад вас, когато дойдохте. Скарахме се с приятели, съмишленици, бяхме зад баща Ви. Вярвахме ви. Но той ни излъга. Никой не ни е лъгал така. Вие закъсняхте с промените 5-6 години. Сега ще излъжете отново фенове. Без да искате ще ги излъжете. Проблемът е в кредита на доверие. Не виждам как ще върнете доверието.

Със селекцията какво стана? Кой я прави. Казахте, че и Любо, и Стойчо трябва да стоят поне една година. А не стана така. Защо казахте, че Стойчо Младенов си е тръгнал сам? Защо излъгахте? Защо търсите треньор, след като си имаме действащ такъв, който е стопил разликата на само две точки? Защо? Саша Илич каза, че през февруари сте разговаряли с него. А? Имате ли обяснение. Мълчите. Извинявате се. Ама какво от това…

Ние мача за Купата финала не трябва да го вземем на всяка цена. Не е задължително да сме шампиони, защото и второто място е добре. Така се говори. Така ли е"?

Филипов отговаря единствено на последното: "Чакайте, чакайте. Как ще дадем мача на Левски? Как ще кажем на чужденците: 'Легни и не играй'? Нали ще го разпространят из цяла Европа, като си тръгнат и ще станем за смях. Това е невъзможно, абсурд е да лягаме на Левски".

Напрежението в залата взима връх, когато някой казва, че има платени фенове, а в ролята на помирител влиза изпълнителният директор на "червените".

Феновете: Ние не сме платени, ние сме фенове. Пътуваме с наши пари. Ясно ли е? Какво ме пита дали съм платен? Аз вместо да дам 1000 лева на детето си, отивам в чужбина, за да бъда с ЦСКА, защото съм от ЦСКА.

Това, разбира се, е само малка част от дългия разговор между двете страни. Според източници той дори е бил записван.

Ето какво сподели Филип Филипов за ситуацията в ЦСКА и договора на Жорди Кайседо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички