Eфектът на "звездите": Феновете на ПСЖ вече изплатиха 80% от заплатата на Лионел Меси за първия му сезон във Франция


Eфектът на "звездите": Феновете на ПСЖ вече изплатиха 80% от заплатата на Лионел Меси за първия му сезон във Франция
Снимка: Getty Images

11770 0

След като по-рано днес стана ясно, че феновете на френския ПСЖ вече са изкупили всички тениски с името и номера на Лионел Меси от клубния магазин на отбора, сега вече е ясно и за каква бройка точно става въпрос, както и каква е печалбата на клуба от продажбите.

Както вече е известно, парижани си осигуриха услугите на Бълхата без трансферна сума и сега ще трябва единствено да му плащат заплатата. Тя определено не е малка, но след днешния ден може да се каже, че голяма част от разходите за първия сезон на Меси във Франция вече са покрити!

Според информации от клуба, само в рамките на броени часове в сряда са изкупени всичките първоначално пуснати в продажба 250 000 фланелки с името "Меси" на гърба и номер 30.

Цената на една тениска е 107,99 евро, което означава, че в касата на ПСЖ вече са влезли 26 997 500 евро!

Ако приемем предварителните информации за заплатата на Лео за верни, то на практика 80% от възнаграждението му за сезон 2021/22 вече е изплатено от феновете на ПСЖ.

При всички положения ръководството на парижани е предвидило този развой на събитията и сега доволно потрива ръце, приготвяйки новата партида от тениски. Клубът дълги години не криеше интереса си да привлече звездата в своите редици, а в крайна сметка сега може да се окаже, че престоя на Меси в Париж няма да му струва нито цент...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички