Колко пари ще спечели Лионел Меси от договора си с френския гранд ПСЖ?


Колко пари ще спечели Лионел Меси от договора си с френския гранд ПСЖ?
Снимка: Getty Images/Gulliver

5344 0

Колко пари ще спечели Лионел Меси от договора си с ПСЖ? Този въпрос вероятно вълнува голяма част от феновете на Барселона, след като именно заради финансовата част от споразумението му с каталунците, се стигна до напускането на Испания...

Въпреки че самият клуб не предлага на този етап подробности за заплатата на аржентинеца, добре осведомените медии във Франция предоставят информация за това колко вероятно ще печели 34-годишният футболист в Париж.

Във вторник (10 август) спортният всекидневник "L'Équipe" разкри, че Меси ще заработи около 40 милиона евро в ПСЖ, цифра, която е подобна на тази, цитирана от вестник "Le Parisien", който в свой материал от уикенда предположи, че сумата е между 35 милиона и 40 милиона евро.

Дори след данъците, тази заплата би била с пет милиона евро повече, отколкото Меси щеше да прибира в Барселона, дори и след постигнатата договорка за 50% намаление спрямо предходния му договор с каталунците.

И все пак - това ще бъде значително по-малко от сумата, спечелена от аржентинеца като част от последния му контракт с Барса, който изтече в края на юни. Според информация на испанския вестник "El Mundo" през януари тази година, общата заплата на Меси в Барселона, включително с добавките, е достигнала до 138 милиона евро на сезон.

Очакваната заплата на Меси в ПСЖ го поставя в челото на класацията за най-високоплатени футболисти в отбора, заедно с Неймар. Бразилецът, който е играл заедно с Меси в Барса между 2013 и 2017 г., печели около 36 милиона евро годишно, докато Килиан Мбапе прибира 25 милиона евро.

Бившият съперник на Меси от Ла Лига Серхио Рамос, който напусна Реал Мадрид в посока ПСЖ през месец юли, пък ще заработва около 21 милиона евро на сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички