Бивш френски национал: Подновяването на договора на Меси би било глупост


Бивш френски национал: Подновяването на договора на Меси би било глупост
Снимка: Getty Images

2353 0

Пари Сен Жермен беше предупреден от бившия си играч - Жером Ротен, че удължаването на договора на Лионел Меси би било "глупост" и "много лоша идея".

Преговорите относно новите условия за седемкратния носител на "Златната топка" продължават, като настоящият му договор ще изтече през лятото. От ПСЖ се стремят да запазят аржентинската суперзвезда, но Ротен вярва, че  35-годишният футболист трябва да бъде пуснат като свободен агент.

Бившият френски национал Ротен, който прекара шест години с ПСЖ каза пред "RMC Sport": "Удължаването на договора на Меси е глупост. Контролирането на тримата - Меси, Неймар и Килиан Мбапе, е сложно. На всичкото отгоре има голяма сметка за заплати. И видяхме, че ПСЖ е закъсал с финансовия феърплей, защото дават прекалено големи заплати. Това има шанс да се поправи със заплатата на Меси. Заради всичко това е много лоша идея да се продължи договора на Лео Меси".

"По отношение на имиджа и това, което той прави, не разбирам защо Лео Меси иска да удължи престоя си. Той не прави никакви усилия да изведе клуба напред. Никога не благодари на феновете, навежда глава и отива в съблекалнята. Дори когато празнуват головете му, името му се скандира, той никога не прави мил жест към привържениците, за да им благодари. Той не иска да инвестира повече в проекта. Поради това не е добра идея да го задържаме", катогоричен е Ротен.

А ето какво призна и треньорът на парижани Кристоф Галтие за влиянието на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички