Безславен край за Меси и Рамос с ПСЖ: Загубиха след обрат от Клермон


Безславен край за Меси и Рамос с ПСЖ: Загубиха след обрат от Клермон
Снимка: Getty Images

3219 0

Френският шампион Пари Сен Жермен завърши безславно сезон 2022/23 в Лига 1. Те загубиха с 2:3 у дома от Клермон, след като допуснаха пълен обрат пред своята публика.

Двубоят беше последен за суперзвездата Лионел Меси и бившия капитан на Реал Мадрид - Серхио Рамос, с екипа на френския гранд. Само един от двамата записа името си в мача с някакво ефективно действие - защитникът вкара първия гол, а вторият бе дело на Килиан Мбапе от дузпа.

Парижани откриха резултата в 16' чрез Серхио Рамос, който получи хитър пас от Витиня и с глава преодоля вратаря отблизо за 1:0. Няколко минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Алиду Сейду. Съдията използва системата ВАР, за да потвърди решението си, а зад бялата точка застана Килиан Мбапе. Звездата стреля неспасяемо в десния ъгъл, за да увеличи аванса на своя тим.

Клермон обаче се върна в мача след 3 минути. Гостите се възползваха от грешка в отбраната на парижани, която позволи на Йоан Гастия да се разпише отблизо и да намали изоставането. В 37' и Клермон получи дузпа, след като Уорън Заир-Емери игра с ръка, но Грежон Киай не успя да я реализира и стреля встрани от гредата.

В самия край на полувремето паритетът бе възстановен, след като Меди Зефан чукна отблизо рикоширалата топка във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Гостите стигнаха до пълен обрат през първата половина на второто полувреме. В 63' пропусналият дузпата Киай се реваншира, след като засече центриране в наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на Донарума за 3:2 на "Парк де Пренс".

ПСЖ стана шампион на Франция в миналия кръг, а Клермон завършва на осма позиция с 59 спечелени точки.

Така от Франция в Шампионска лига ще играят ПСЖ и Ланс, а Марсилия ще участва в квалификациите. Рен ще бъде част от груповата фаза на Лига Европа през следващия сезон, а Лил ще играе квалификации в Лига на конференциите.

Оксер, Аячо, Троа и Анже изпаднаха от френския елит. В последния си мач Оксер загуби с 1;3 от Ланс, а Нант се спаси с минимална победа над Анже тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички