Куп червени картони, голове и много работа за съдиите в Лига 1


Куп червени картони, голове и много работа за съдиите в Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1670 0

Ужасяващ ден за елитните съдии във Франция, на които се наложи да покажат цели 7 червени картони в част от първите срещи от неделния ден в Лига 1. Става въпрос за срещите Анже-Брест, Клермон-Ница и Монпелие-Оксер, които най-вече ще бъдат запомнени с грубостите, донесли куп наказания на играчите. Любопитно е да се отбележи, че всеки от отборите, завършил своя мач с по-малко играчи е загубил.

Анже - Брест

"Най-спокойно" бе в сблъсъка между Анже и Брест, завършил с убедителен успех за гостите с 3:1. Срещата бе без особено изявен фаворит преди началото й, но Брест успя да предреши крайния изход още през първата част.

Тогава Льо Дуарон се разписа в 10-ата и 38-ата минута, а малко преди второто попадение бе изгонен и Шибанович, което още повече усложни задачата на домакините. През втората част Дари утрои разликата след 15 минути игра, а след 5 минути Буфал вкара почетното домакинско попадение в срещата.

Клермон - Ница

Междувременно Клемон успя да "излъже" съперника си и с 1:0 се наложи изненадващо над Ница. Кауи вкара за победителите още в шестата минута, което промени първоначалния план на гостите, които до края не успяха дори и да изравнят, въпреки че получиха по-голямо доверие от букмейкърите преди срещата.

Освен това, от Ница успяха и да си изкарат два червени картона в последните десет минути. Изгонени бяха Тодибо и Лемина, като вторият натрупа два жълти картона през втората част. По този начин продължава силното представяне на Клермон, събрали 6 точки от три кръга. Ница направи едва две ремита от началото на кампанията.

Монпелие - Оксер

Най-разгорещено бе на срещата между Монпелие и Оксер, които получиха по два червени картона, а междувременно гостите вкараха на два пъти, докато домакините съумяха да го сторят веднъж. Всъщност домакините влязоха като фаворити в мача и успяха дори да поведат в 39-ата минута чрез Сако. Всичко обаче се обърка в началото на втората част, когато Фаяд бе директно изгонен поради грубо нарушение, но същото сполетя и Нианг в 51-ата минута, въпреки че се появи от резервната скамейка на полувремето.

Де Коща и Отре успяха да донесат пълен обрат между 70-ата и 75-ата минута, който запазиха до последния съдийски сигнал. Напрежението в срещата обаче взе връх в края, когато първо Де Коща бе изгонен заради втори жълт картон, а след 120 секунди Савание не се стърпя и след грубо нарушение също се отправи към съблекалните.

Вижте останалите новини от Лига 1!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички