Ал-Хелаифи и Кампуш убедили Енрике да не разчита на Верати в ПСЖ - ето как


Ал-Хелаифи и Кампуш убедили Енрике да не разчита на Верати в ПСЖ - ето как
Снимка: Getty Images

603 0

Това лято Марко Верати напусна ПСЖ и премина в катарския Ал Араби. Полузащитникът смени клубната си принадлежност след 11 години на "Парк де Пренс". Изданието getfootballnewsfrance.com разкри как се е стигнало д раздялата с играча, превърнал се в легенда за парижани.

Информацията гласи, че през лятото спортният директор Луиш Кампуш, президентът Насер Ал-Хелаифи и новият треньор Луис Енрике са обсъждали активно бъдещето на италианеца. Наставникът е бил настроен да задържи халфа в тима, но е бил разубеден от останалите двама.

На Енрике е било казано, че представянето на Верати на терена не съответства на заплатата, която взима. Той е бил предупреден, че 30-годишният футболист има проблеми с режима, заради което е можел да повлияе зле на съотборниците си.

Испанецът се е убедил в тези думи, когато полузащитникът е дошъл на предсезонната подготовка с излишни килограми. Това е предопределило съдбата му. Ал-Хелаифи и Кампуш са му обявили, че може да си търси нов клуб. На 13 септември Верати премина в катарския клуб.

А ето как ПСЖ изпрати Верати за Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички