След 11 години и 30 трофея: Марко Верати си каза емоционално "сбогом" с ПСЖ


След 11 години и 30 трофея: Марко Верати си каза емоционално "сбогом" с ПСЖ
Снимка: Getty Images

3582 0

Италианският полузащитник Марко Верати финализира трансфера си от ПСЖ в катарския тим Ал-Араби. Сделката бе обявена официално, а 30-годишният футболист се сбогува по емоционален начин с феновете на парижани.

Емоционално сбогом

Удължаването на трансферния прозорец на Звездната лига в Катар даде шанса на Ал-Араби да си осигури услугите на полузащитника. Верати изрази емоциите си в официално съобщение до почитателите в уебсайта на ПСЖ.

"Бях много горд да играя за Пари Сен Жермен повече от десетилетие, да общувам с толкова много страхотни играчи и да спечеля 30 трофея. Париж, клубът и неговите фенове винаги ще заемат много специално място в сърцето ми. Завинаги ще бъда парижанин", категоричен е италианският национал.

Верати имаше забележителна кариера в ПСЖ, откакто се присъедини към клуба от италианския Пескара през 2012 година. Той натрупа 416 мача и вкара 11 гола. Неговият престой в клуба ще се запомни с девет титли в Лига 1, шест Купи на Франция, още шест Купи на френската лига, както и 9 триумфа за Суперкупата.

Преминаването му в Ал-Араби идва и с перспективата да се събере отново с бившите си колеги от ПСЖ - Рафиня и Абду Диало. В допълнение към Верати, клубът продаде Неймар и Джорджинио Вайналдум в отбори от Близкия изток.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Усман Дембеле нанесе жесток удар по Барселона с думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички