Кошмарът "Неймар"! ПСЖ активира клаузата на още една звезда на Барселона


Кошмарът "Неймар"! ПСЖ активира клаузата на още една звезда на Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2448 0

Френският хегемон Пари Сен Жермен явно е твърдо решен да вземе максималния брой футболисти от Барселона. Въпреки че ръководството на "блауграна" не желае да преговаря с парижани, те са готови да платят откупуващата клауза в договора на още една звезда, след като направи това с Неймар преди година.

Според информация в Mundo Deportivo, ПСЖ иска да привлече Иван Ракитич в състава си, за да ръководи халфовата линия на тима редом до Марко Верати. За френския тим парите не са проблем и клубът е готов да плати 125 милиона евро за хърватина, направил блестящо Световно първенство по футбол.

След трансфера на Неймар в ПСЖ, от Барселона започнаха да увеличават клаузите на своите футболисти по подобие на Реал Мадрид. Ракитич обаче все още е с първоначалната си клауза, която до преди 2 години изглеждаше огромна, но сега подобен трансфер няма да се нареди дори в топ 3 на най-скъпите сделки.

Интересен факт е, че и Монако има интерес към Ракитич, но едва ли "монегаските" са готови да платят сумата от 125 милиона евро, след като политиката на тима от години насам е да се привличат млади играчи, които после да бъдат пласирани за сериозни сума в европейските колоси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички