Football Leaks с любопитни разкрития и за Монако


Football Leaks с любопитни разкрития и за Монако
Снимка: Getty Images/Guliver

1454 0

Френският клуб Монако и босът на клуба Дмитрий Риболовлев също попаднаха под ударите на разследванията на Football Leaks.  Според разкритията руският олигарх, който е собственик на клуба от Княжеството, е прикрил свое финансиране на клуба чрез офшорна компания от Хонконг.

С въпросната компания AIM Digital Imaging милиардерът е сключил фиктивен спонсорски договор през 2014 година на стойност  1,4 млрд евро за срок от 10 години. Така ежегодно в касата на клуба е трябвало да постъпва сумата от 140 млн. евро плюс комисиона за компания на стойност 2,2 млн. евро годишно. 

Това обаче не е издържало дълго, защото е била под заплаха от публично разкриване. Собственикът на AIM Бернар де Роос се скарал с Риболовлев и се заканил да извади аферата на бял свят. Изнуденият Риболовлев си видял принуден не само да се откаже от дължимите 125 милиона евро от хонкогкската групировка, но и внесъл допълнителен половин милион в касата на фирмата, за да избегне фалита на Монако, който бил на косъм.

Клоп се шегува за разкритията за нова лига: По-малко срещи и повече пари

От Football Leaks дори намират и връзка с транферите на Мбапе, Лемар и Менди. След като от УЕФА установили за нерадности Монако е стигнал до споразумение с ръководената тогава от Мишел Платини УЕФА. Стигнало се до глоба за клуба от 2 млн. евро, десеткратно по-малка сума от тази, която бе наложена като санкция на друг френски клуб – ПСЖ през 2017 година. Срещу това обаче Риболовлев се съгласил да промени драстично финансовата част на клубната политика и така се стига до въпросните трансфери. 

Най-шокиращите разкрития от Football Leaks бяха за създаване на нова лига, в която ще участват почти всички европейски грандове - какъв е точно случаят четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички