Клоп се шегува за разкритията за нова лига: По-малко срещи и повече пари


Клоп се шегува за разкритията за нова лига: По-малко срещи и повече пари
Снимка: Getty Images/Guliver

1162 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази съмнения относно евентуалното създаване на Европейска супер лига. Германското издание De Spiegel спомена в петък, че няколко европейски клуба в лицето на Милан, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Байерн Мюнхен планират да напуснат домашните си първенства, за да формират нова лига.

11 от най-големите европейски клуба ще основат лига и няма да могат да изпаднат в следващите 20 години, докато други тимове ще бъдат поканени като гости. Клоп обаче е незаитересован от подобна идея.

"В първия момент се замисляш, че това е една чудесна идея – по-малко срещи и повече пари“, заяви в шеговит тон наставника на мърсисайдци. ,,В момента съм напълно окей с европейските клубни първенства. Това е идея, която мисля, че още не е дискутирана сериозно. Прилича ми по-скоро на поредната идея, която подобно на тези от ФИФА и УЕФА, не се обмисля, а просто се имплементира“, завърши наставникът.

Ливърпул направи равенство 1:1 при гостуването си на Арсенал в дербито на 11-ия кръг във Висшата лига и се изкачи временно на върха с точка пред Манчестър Сити, който днес приема у дома Саутхемптън.

Какви са точно разкритията на Football Leaks и Spiegel и защо притесниха футболния свят - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички