Шокиращи разкрития: Европейските грандове, начело с Байерн, искат да сложат край на ШЛ


Шокиращи разкрития: Европейските грандове, начело с Байерн, искат да сложат край на ШЛ
Снимка: Guliver/GettyImages

4714 0

Football Leaks и немското издание Sprigel са на път да "взривят" футболната общественост с изнесена информация, ако тя се окаже вярна. Der Spiegel са стигнали до над 18 млн. секретни документи, а цялото разследване продължава вече над 7 месеца с журналисти от 12 страни. 

Първото огромно разкритие се отнася до желанието на редица европейските футболни грандове да се отделят в собствено си първенство - Супер лига, която да стартира от 2021 г. Това би означавали край на съществуването на Шампионска лига, каквото е и една от техните цели. 

Самата Супер лига е била запланувана да бъде подписана през ноември тази година, като най-комерсиалният европейски клубен турнир ще престане да съществува, а новото супер първенство ще работи извън егидата на УЕФА.

Според информацията от планът е това да бъде лига от 16 клуба, сред които са Байерн (Мюнхен), Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Милан, Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Пари Сен Жермен и Ювентус. Тези 11 отбора се водят като организатори на това първенство и са водили срещи с Атлетико Мадрид, Борусия (Дортмунд), Марсилия, Рома и Интер. 

ИНТЕРЕСНИ РАЗКРИТИЯ ЗА ТРАНСФЕРА НА ОБЛАК В АТЛЕТИКО

Германското издание обръща и специално внимание на на изпълнителния директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге. През 2016 г. ръководството на Байерн е обсъждало идеята с другите тимове, но всичко е било запазено в тайна. Освен това баварците са проучвали легален начин за излизане от Бундеслигата, както и начин да спират играчите си за мачове на националния отбор на Германия.

През 2016 година отново Football Leaks разбуни духовете с безумните клаузи на големите звезди и оттогава насетне  голяма част от техните разкрития се оказаха верни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички