Де Лихт е бил много близо до ПСЖ, но грандът се отказал заради шокиращо искане


Де Лихт е бил много близо до ПСЖ, но грандът се отказал заради шокиращо искане
Снимка: Getty Images/Guliver

8973 0

Френският колос Пари Сен Жермен сам се е отказал от възможността да привлече Матайс де Лихт през това лято. Причината, според RMC Sport, е в претенция, която играчът е изразил към клуба. Изданието твърди, че е поискал 150 милиона евро освобождаваща клауза в договора си - нещо, което от ПСЖ са счели за недопустимо.

Според клуба, сумата е твърде ниска, а агентът на защитника - Мнио Райола, е съобщил, че сума над 150 милиона евро не подлежи на коментар. Според парижани, това е било с цел след някоя друга година Де Лихт да напусне в посока някой от по-легендарните европейски грандове.

"Едва си пристигнал в клуба и вече искаш неща, които ще ти помогнат да си тръгнеш – не се прави така", споделя източник от ПСЖ пред медията. Това е причината за краха на преговорите, като клубът е бил категоричен, че това е "въпрос на етика".

Не на последно място – подобни клаузи са забранени във Франция, което значи, че ПСЖ трябва да търси начин да заобиколи правилата, за да угоди на желанието на Де Лихт. На този етап никой от шефовете в ПСЖ не е готов на подобна стъпка. Междувременно след края на преговорите, стана ясен и отборът, в който Де Лихт ще играе (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички