10 от ПСЖ "изтърваха питомното" срещу Реймс, Верати със скандален червен картон (ВИДЕО)


10 от ПСЖ "изтърваха питомното" срещу Реймс, Верати със скандален червен картон (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5406 0

ПСЖ отново допусна загуба на точки по пътя към защитата на титлата в Лига 1, след като завърши 1:1 с Реймс в на пръв поглед предрешен двубой. Възпитаниците на Кристоф Галтие имаха попадение аванс до последната атака в двубоя, когато Балогън наказа безидейното представяне на домакините. 

Голът на домакините бе дело на Неймар, който реализира без колебания, но след като кълбото достигна до него с огромен късмет в 51-вата минута.

По този начин възпитаниците на Кристоф Галтие не се възползваха от грешката на Ланс и останаха на три точки преднина след равен брой изиграни срещи. Реймс пък е с 11 точки от зоната на изпадащи – 12-о място, 26 пункта.

Парижани изиграха над половин час с човек по-малко, след като Марко Верати извърши изключително грубо нарушение в наказателното поле. Първоначално бе отсъдена дузпа и жълт картон за италианеца, които след преглед с ВАР се превърнаха в директен червен картон и отмяна на наказателния удар поради засада. Това бе третото директно изгонване за полузащитника в Лига 1 през кариерата му, а в този двубой влезе едва на полувремето.

Трябва да се отбележи, че ПСЖ изигра вероятно най-слабата си първа част от началото на сезона, въпреки че напоследък често се правят подобни сравнения поради неубедителните срещи за възпитаниците на Галтие. Те контролираха кълбото по-често през първите 45 минути, но още след 25 секунди Донарума допусна ужасяваща грешка, а по-нататък трябваше да отрази редица опити.

На почивката Галтие видимо си бе свършил работата и ПСЖ излезе по съвсем различен начин за втората част и това им донесе нужното за трите точки. Те обаче пропуснаха на няколко пъти да затворят изхода на двубоя и си платиха скъпо за това.

Гостите успяха да изравнят с буквално последната си атака в двубоя след изключително груба грешка в центъра на терена и заслужено стигнаха до точка от срещата поради опитите си по време на целия двубой. Италианският страж на домакините нямаше какво да направи в случая.

Video edited on Kapwing

Първо полувреме:

Двубоят започна с висока преса на гостите, която даде резултат и след само 25 секунди аутсайдерът в двубоя можеше да поведе. Донарума не разчете ситуцията пред себе си и прати около границата на наказателно поле. Там топката попадна в противника, но той не реагира на нужното ниво да поведе.

До 10-тата минута се наложи италианският страж да се намесва два пъти, докато атаките към вратата на Диуф не бяха с особена острота. 

В рамките на първия четвърт час Донарума отрази още една чиста голова ситуация, докато липсваха опити на домакините. 

Двата тима изглежда си бяха разменили ролите пред двете врати, но контролът на топката остана категорично за парижани - 70% на 30%.

Проследете НА ЖИВО развоя на срещата със SportLive.bg!

Второ полувреме:

Домакините започнаха втората част от срещата по коренно различен начин и агресията през първите минути бе изцяло срещу вратата на гостите. По тозин начин бе открит и резултатът след 6 минути. 

След голямо разбъркване в наказателното поле Меси съумя да промуши топката между няколко противникови състезатели, като топката рикошира в един от тях и се озова в Неймар.

Video edited on Kapwing

По този начин бразилецът не бе в засада и без да се замисля откри за 1:0!

Ситуацията обаче бързо се нажежи на "Парк де Пренс" и едва в 56-тата минута се стигна до грубо нарушение, за което бе отсъдена дузпа за гостите.

Решението на главния арбитър бе прегледано от ВАР и наказателния удар бе отменен поради засада, но официалното първоначално предупреждение за извършителя Верати се превърна в директен червен картон. 

Серхио Рамос излезе на добра позиция пред възможността да удвои преднината в 62-рата минута, след като засече два пъти топката след центриране от корнер. Първо кълбото се отби от напречната греда, а след това опитът му бе париран. 

Броени секунди след това Хакими реализира след чудесен рейд по десния фланг, но голът бе отменен поради засада при извеждащия пас.

В следващите минути домакините пропиляха още няколко чисти положения, а същото сториха и от Реймс около 84-тата минута след ниско центриране към втора греда. 

Гол! Реймс заслужено стигна до така търсеното попадение по време на целия двубой, след като домакините допуснаха груба грешка в центъра на терена и тя бе наказана с мълниеносна атака. 

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Бернат, Руис, Витиня, Солер, Неймар, Меси, Мбапе

Реймс: Диуф, Де Смет, Абделхамид, Агбаду, Фокет, Мунеци, Матусива, Флипс, Каюсте, Ито, Балогън

Преди мача:

Столичани се завръщат в местния елит след две седмици пауза, като са сочени тази вечер като категорични фаворити, но и потенциалният успех изглежда като задължителен, тъй като разликата пред втория преди началото на срещата е само две точки.

Съперникът на ПСЖ заема 11-та позиция във временното класиране, но няма поражение в последните си пет шампионатни двубоя - 3 равенства и 2 победи. Преди година на "Парк де Пренс" "принцовете" се налагат с 4:0.

И двамата наставници няма да разчитат на по трима играчи, които лекуват контузии. За Галтие това са Кимпембе, Мендеш и Мулер. ПСЖ за последно победи шестодивизионен тим със 7:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички