Звезда на Ливърпул е бил близо до трансфер в Манчестър Сити, но "гражданите" се отказали


Звезда на Ливърпул е бил близо до трансфер в Манчестър Сити, но "гражданите" се отказали
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Доста любопитен момент разказа бившия мениджър на Селтик Рони Дейла относно звездата на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Той разказа,че бранителят е бил близо до трансфер в Манчестър Сити през 2014 година, но "гражданите" са се отказали от него.

"Дали бях в контакт с Манчестър Сити? Да. Казах им, че трябва да купят Вирджил, а те ми отговориха: "ОК, но ни посочете един мач от евротурнирите, в който е играл наистина силно". Не можах да дам за пример такъв мач, защото нямаше. Ван Дайк доминираше в Шотландия, но получи червен картон при гостуването на Интер", припомни си Дейла.

"Това беше голям тест. Мисля, че ако имаше поне един впечатляващ международен мач зад гърба си, Ван Дайк щеше да бъде купен от Ман Сити", добави Рони Дейла, който прекара две години начело на Селтик, а в момента води Ню Йорк Сити от МЛС. След Селтик кариерата на Ван Дайк продължи в Саутхамптън, а в началото на 2018 година Ливърпул плати за него 75 млн. паунда.  Междувременно, от Висшата лига подкрепят презентация на Ливърпул с шампионския трофей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички