Звезда на Лийдс не иска в Ливърпул, а в Барселона


Звезда на Лийдс не иска в Ливърпул, а в Барселона
Снимка: Getty Images

1319 0

Атакуващият футболист на Лийдс Юнайтед Рафиня би пренебрегнал Ливърпул, за да осъществи свой трансфер в испанския Барселона. Националът на Бразилия прави страхотни мачове за Лийдс през вече изминалия сезон, в който реализира 11 гола и подаде за други три в 35 мача от Висшата лига, за да помогне на „белите“ да запазят елитния си статут в Англия.

Рафиня има вече 17 гола и 12 асистенции в 67 мача за Лийдс след трансфера му от Рен през 2020-а година, а неговият контракт с клуба от „Еланд Роуд“ изтича през лятото на 2024-а година.

Ако тимът беше изпаднал в Чемпиъншип, откупуващата клауза на играча щеше да е 25 милиона британски паунда, но сега всеки друг клуб ще трябва да преговаря с англичаните, ако иска да го закупи.

Барселона и Ливърпул се считат за фаворити при подписа на играча, но настоящият му отбор няма да се раздели с него, ако не получи поне 50 милиона лири през това лято.

Според испанския Sport самият играч предпочита да продължи кариерата си в Барселона и ще откаже на Ливърпул, за да заиграе на „Камп Ноу“. Изданието пише, че Рафиня ще има водеща роля в отбора на Шави през новия сезон, а шефът в Барса – Матеу Алемани, е летят до Великобритания за разговори с Лийдс.

Твърденията са, че изпълнителният директор на Лийдс Ангъс Киниар е пожелал поне 55,5 милиона лири, за да се раздели с играча, който дори се е разбрал с каталунците за своя договор.

Ливърпул пък ще използва Такуми Минамино като част от офертата, за да привлече на „Анфийлд“ бразилеца, който ще трябва да замени бъдещия напускащ Садио Мане.

А кой нападател може да дойде в Ливърпул, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички