Зрелище! Манчестър Юнайтед пак спря Ливърпул на "Олд Трафорд" в драма с 4 гола и обрати (ВИДЕО)


Зрелище! Манчестър Юнайтед пак спря Ливърпул на "Олд Трафорд" в драма с 4 гола и обрати (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4244 0

Ливърпул отново не успя да спечели на "Олд Трафорд" само няколко седмици, след като отпадна с продължения от Манчестър Юнайтед за ФА Къп. И този път двата тима си спретнаха зрелищен мач, но без победител, след като приключиха при равен резултат 2:2!

Манчестър Юнайтед и Ливърпул със здраво дерби

След равенството мърсисайдци загубиха първата позиция в класирането, тъй като събраха 71 точки, колкото има и Арсенал, който обаче е с по-добра голова разлика. Манчестър Сити остава трети със 70 пункта. Манчестър Юнайтед пък е шести с 49.

Всичко тръгна добре за гостите, които поведоха още в 23-тата минута. Те обаче не успяха да се възползват от доста шансове за гол през първото полувреме и така в 50-ата минута Бруно Фернандеш изравни. Той се възползва от грешка на Куанса и отдалеч прати с едно докосване топката във вратата на Келъхър, който се бе изтеглил встрани, за да е опция за подаване.

В 67-ата минута бе осъществен пълен обрат, след като Коби Мейну блесна с много красив гол с техничен изстрел в далечния ъгъл. Натискът на Ливърпул доведе само до изравнителен гол, дело на Салах от дузпа в 84-тата минута.

Рекорди и постижения след Манчестър Юнайтед - Ливърпул

  • Постиженията и рекордите, записани около срещата:
  • За първи път от април 2022 година Манчестър Юнайтед не отправя нито един удар през първото полувреме на мач във Висшата лига - тогава също бе срещу Ливърпул. Случаят е прецедент на "Олд Трафорд" от октомври 2015 година - срещу Манчестър Сити;
  • Бруно Фернандеш вкара 50-ия си гол във Висшата лига с първия удар на Юнайтед в мача - в 50-ата минута;
  • Коби Мейну е първият 18-годишен играч, който вкарва срещу Ливърпул във Висшата лига след Сеск Фабрегас за Арсенал (май 2005 година). Освен това е най-младият голмайстор за Юнайтед срещу мърсисайдци в турнира;
  • Мохамед Салах вкара 6 гола на "олд Трафорд" - няма играч с поведе (задмина Стивън Джерард) за гостуващ тим;
  • Ливърпул отправи 62 удара в двата си шампионатни мача с Юнайтед през сезона (34 у дома и 28 като гост) - никой не е имал повече срещу един съперник в един сезон (откакто се водят записите на Opta - сезон 2003/04 насам).

В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Борнемут (13.04). За Ливърпул пък предстои мач на "Анфийлд" срещу Аталанта от 1/4-финалите в Лига Европа (11.04), а след това приема у дома Кристъл Палас (14.04).

Първо полувреме

Мачът започна на много високи обороти. Още във втората минута Фернандеш изведе Гарначо зад противниковата отбрана, аржентинецът излъга Келъхър и се разписа в опразнената врата. Голът обаче не бе зачетен поради засада, като Фернандеш се забави с извеждащия пас.

В 3-тата минута пък Собослай пропусна великолепен шанс за гол, като Онана блесна с прекрасна намеса с една ръка.

Темпото и от двата отбора бе жестоко и в следващите минути, като атаките буквално валяха една след друга и в двете посоки.

В 19-ата минута се стигна до нов голям пропуск от Собослай. Той влезе от втора позиция в наказателното поле и бе намерен с подаване, но не успя да насочи добре топката, въпреки че бе непокрит. Трябва да се отбележи, че проливният дъжд прави топката изключително бърза.

23' - 0:1! Центриране на първа греда от корнер, където Нунес отклони с глава и намери Луис Диас, който падайки на земята, успя да насочи топката в мрежата с десния си крак.

В 27-ата минута Фернандеш центрира перфектно от пряк свободен удар и намери Каземиро на далечната греда. Бразилецът отклони с глава опасно успоредно на голлинията, но не намери свой съотборник, който да засече топката в мрежата.

След 30' в рамките на една минута Салах на два пъти стреля от сложни ситуации към далечния ъгъл, но Онана спаси и в двата случая, изчиствайки в корнери. Надмощието на Ливърпул продължи и в 35-ата минута Нунес стреля мощно от границата на наказателното поле, но изпълнението му мина с малко над напречната греда. След това пък Салах отново стреля - този път от по-добро положение в наказателното поле, но прати топката високо и неточно.

Второ полувреме

И второто полувреме започна вихрено, а първият голям шанс бе за Ливърпул, като Нунес нацели отбита топка с мощен удар, но Магуайър блокира ключово изстрела, който почти със сигурност щеше да попадне в мрежата.

50' - 1:1! Куанса сбърка в центъра на терена и подари топката на Фернандеш. Бруно стреля с едно докосване без да се бави и вкара в опразнената врата на Келъхър, който бе отворил встрани, за да бъде опция за подаване на Куанса.

В 54-тата минута Рашфорд центрира коварно и въпреки че никой не засече топката, тя бе много опасна за Келъхър, тъй като влизаше във вратата му. Той обаче се справи и отрази, а след това имаше късмет, че нямаше друг играч на Юнайтед, който да добави топката в мрежата.

Секунди след това Ливърпул организира мълниеносна контраатака, която приключи с огромен пропуск на Дарвин Нунес.

67' - 2:1! Коби Мейну завърши пълния обрат с феноменален гол. Той бе в наказателното поле и се завъртя скоростно, за да отправи наистина впечатляващ техничен изстрел в далечния ъгъл и да не остави шансове на Келъхър.

В следващите минути гостите се хвърлиха в търсене на гола, а на няколко пъти Онана се отличи с добри намеси. Домакините обаче използваха всяка удобна възможност за опасни контраатаки.

В 82-рата минута Уан-Бисака се хвърли неразчетено в краката на Елиът и не игра с топката. Халфът на Ливърпул се възползва от това и предизвика контакта, за да си заслужи дузпата.

84' - 2:2! Салах се нае с изпълнението на дузпата и Онана се хвърли в неправилния ъгъл.

В четвъртата минута от добавеното време Луис Диас пропиля огромен шанс. Робъртсън свали с глава в наказателното поле, а Диас се хвърли на шпагат и току пред вратарското поле игра с топката от неудобна позиция, пращайки топката високо над напречната греда.

В седмата минута от добавеното време пък Антони бе изведен и стреля през човек в наказателното поле, но Келъхър улови. В последната минута от добавеното време Каземиро фаулира Луис и това бе последен шанс за гол - центриране от фал .

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Онана, Магуайър, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд, Гарначо, Каземиро, Далот, Уан-Бисака, Мейну, Камбвала

Ливърпул: Келъхър, Ендо, Ван Дайк, Диас, Собослай, Нунес, Мак Алистър, Салах, Робъртсън, Куанса, Брадли

ПРЕДИ МАЧА

При евентуална победа на "Олд Трафорд" Ливърпул ще има възможността да си върне първото място, което вчера (6 април) бе заето от Арсенал след победата му над Брайтън. Мърсисайдци в момента са втори със 70 точки - 1 по-малко от лондончани.

Манчестър Юнайтед пък ще трябва бързо да забрави разочарованието на "Стамфорд Бридж" през седмицата, когато загуби драматично с 3:4 от Челси в Западен Лондон. Момчетата на Ерик тен Хаг се намират на шестата позиция с 48 пункта на сметката си.

Припомняме, че само преди дни - на 17 март, Юнайтед отстрани Ливърпул след продължения с 4:3 в турнира за ФА Къп, класирайки се за полуфиналната фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички