Гарначо започва да задминава дори идола си Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед


Гарначо започва да задминава дори идола си Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1709 0

Кристиано Роналдо може да се смята за един от "виновниците", че Алехандро Гарначо е професионален футболист. Идол, който е на път да надмине. "Винаги съм го виждал като мой модел за подражание, никога не съм виждал играч като Кристиано в живота си. Искам да бъда като него", е казвал неведнъж младият играч на Манчестър Юнайтед.

А реалността показва, че числата на Гарначо са изключително сходни с тези на Кристиано. Аржентинецът искаше да бъде като Роналдо и започва да го постига. Когато сравняваме статистиката им през първите им два сезона като играчи на Манчестър Юнайтед, техните рекорди за голове и асистенции са почти идентични.

Какво показва статистиката?

Още: Кристиано Роналдо с лаконичен коментар след драматичния успех над Дамак (ВИДЕО)

Гарначо никога не е крил, че Роналдо е неговият идол

В първата си кампания Кристиано отбеляза шест гола и четири асистенции. На португалеца му трябваха 40 мача, за да го постигне. От своя страна Гарначо отбеляза пет гола и четири асистенции в 34 мача. Тоест той беше само с един гол зад своя идол с шест мача по-малко.

Но през този сезон, вторият за Алехандро като пълноправен играч на Манчестър Юнайтед, цифрите му се стремят да подобрят тези на CR7. Кристиано отбеляза девет гола и седем асистенции през втората си година на "Олд Трафорд". А Гарначо вече има девет гола и четири асистенции досега през тази кампания. Роналдо го постигна в 50 мача, а 40 мача бяха достатъчни на аржентинеца да изравни рекорда си по голове.

Начинът на игра на футбол на Гарначо напомня този на португалеца в първите му години като "червен дявол". Освен това проявите на привързаност от номер 17 на Юнайтед към Кристиано са непрекъснати.  Числата на Гарначо са копие на тези на Кристиано, както и отношението и характера му на терена. Аржентинецът сега има "предизвикателството" да надмине статистиката на своя идол, нещо, което може да постигне в остатъка от сезона.

Още: Ал Насър подобри историческите си победи, но титлата остава мираж! (ВИДЕО)

Флорентино Перес е харесал 19-годишен футболист на Манчестър Юнайтед, който е роден в Мадрид?

Голобрадото трио, което "осветлява" тъмния сезон на Манчестър Юнайтед

"На негово място не бих празнувал като Роналдо головете, бих го сторил като Меси"

"Гарначо - толкова плашещо добър, дори е пред Кристиано Роналдо на неговата възраст"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички