Първо място под въпрос: Манчестър Юнайтед ще опита тотално да скапе сезона на Ливърпул


Първо място под въпрос: Манчестър Юнайтед ще опита тотално да скапе сезона на Ливърпул
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

3724 0

Феновете на Ливърпул се надяват любимият им отбор да не изпусне първото място, на което се качи след равенството между Манчестър Сити и Арсенал през миналия уикенд. Седмица след него обаче за "червените" предстои най-огненият мач до края. А именно - гостуване на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед. В сблъсъка между най-титулуваните английски тимове мърисайдци ще търсят и реванш за драматичното отпадане за ФА Къп на 1/4-финалите с 3:4 след продължения.

Ще нанесе ли Манчестър Юнайтед втори критичен удар по Ливърпул в рамките на седмици

Въпреки че имат двубои и с Тотнъм (като домакин), и с Астън Вила (като гост), които са по-високо в класирането на Висшата лига, именно дуелът с "червените дяволи" изглежда и като голямото изпитание пред Юрген Клоп и компания. И все пак Ливърпул е доста сериозен фаворит в мача, като това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът на efbet за това домакините на "Олд Трафорд" да нанесат втори огромне удар по този опонент на същия стадион в рамките на няколко седмици е 4,45, докато ставката за успех на Ливърпул над Манчестър Юнайтед е 1,68. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,35. Двубоят започва в 17:30 часа българско време.

Въпреки че мърсисайдци разбиха опонента със 7:0 преди малко над една година, това остава и единственият успех за Клоп и компания в последните четири официални мача от съперничеството (загуба и равен във Висшата лига и отпадане от ФА Къп след 3:4 след продължения в останалите три срещи). В шест от последните осем мача от съперничеството има четири или повече попадения - включително продълженията от последния им (общо 34 гола в шест двубоя - средно почти по шест на сблъсък). И въпреки това до гол/гол се е стигало само в половината случаи, след като Ливърпул записва няколко разгромни победи - 7:0, 4:0 и 5:0.

Статистиката сочи: Очакваме голово зрелище между Манчестър Юнайтед и Ливърпул

Ливърпул е суперфаворит срещу Манчестър Юнайтед

Коефициентът на efbet за това и в този случай да има над 4,5 попадения в мач между тези опоненти е 2,95, докато за под 2,5 гола е 3,20. Съответно пък ставката за това и Манчестър Юнайтед, и Ливърпул да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,42, докато за няма гол/гол е 2,75.

На "Олд Трафорд" мърсисайдци са спечелили само две от последните си цели 12 визити. Алексис Мак Алистър е във форма за "червените", като е вкарал в четири от последните пет мача, в които играе, като в този, в който не съумя да го стори, той все пак подготви попадението. Можем да очакваме и голове в края, тъй като в пет от последните шест най-скорошни двубоя на Манчестър Юнайтед падат попадения в добавеното време.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички