Знаехте ли, че Хари Магуайър е единственият играч от Висшата лига, изпадал 2 пъти за 1 сезон


Знаехте ли, че Хари Магуайър е единственият играч от Висшата лига, изпадал 2 пъти за 1 сезон
Снимка: Getty Images

4592 0

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър често е подлаган на критики, тъй като невинаги се представя на ниво, отговарящо на най-скъпия защитник в историята на футбола, какъвто е той към момента. А упреците към играта му идват както от анализатори, така и от легенди на "червените дяволи".

В последните часове пък в социалните мрежи все по-голяма популярност набира един факт от кариерата на английския национал, който не е толкова известен и който е невиждан за друг играч от английската Висша лига.

През сезон 2014/15 той изпада на два пъти в по-ниска дивизия - точно така, само в рамките на една кампания. Тогава той стартира сезона с Хъл Сити, но се представя слабо и е отдаден под наем в Уигън.

В крайна сметка Хъл Сити изпада от английската Висша лига, насочвайки се към Чемпиъншип, докато Уигън се свлича от второто ниво на футбола на Острова към третото.  Още по-любопитно е, че това не са всички случаи, в които отбори с Магуайър в състава си изпадат. Това се е случвало общо четири пъти.

Съвсем наскоро пък Магуайър бе сериозно нападнат от легендата Рой Кийн и определен като "позор", но не пропусна да му отговори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички