Зиеш може да направи официалния си дебют за Челси тази седмица


Зиеш може да направи официалния си дебют за Челси тази седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

1545 0

Наставникът на Челси Франк Лампард ще има възможността да разчита на новото попълнение Хаким Зиеш в двубоя срещу Саутхемптън в утрешния ден. Мароканският национал се възстанови от травма и взе участие в мач на родината си, след като поднови пълни тренировки със съотборниците си в тима на лондончани.

Лампард се надява, че дошлият за 33 милиона паунда от Аякс футболист ще заформи ударно нападение заедно с другите нови попълнения Тимо Вернер и Кай Хаверц, както и с Кристиан Пулишич. Зиеш, който подписа с Челси още през февруари, е най-евтиният от звездния квартет в предни позиции, но отсъствието му се усети, след като контузия в коляното го извади от игра на старта на сезона. Креативността на мароканеца ще бъде ключова за извличане на най-доброто от Вернер и Хаверц, които все още нямат гол във Висшата лига. През миналата година 27-годишният футболист успя да вкара 8 гола и да направи 21 асистенции за бившия си тим Аякс.

Хаким Зиеш е последното парче от пъзела в новата атака на тима на Челси, която бе напълно обновена в сравнение с нападението през миналия сезон, когато заради трансферния бан Лампард бе принуден да залага на недоказани младежи и на играчи в напреднала футболна възраст. Двубоят между Челси и Саутхемптън е в утрешния ден. А ето кой играч на Челси бе похвален от треньора на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички