Защо Уейн Рууни отказа на Евертън, но си остави широко отворена "вратичка" за завръщане във Висшата лига?


Защо Уейн Рууни отказа на Евертън, но си остави широко отворена "вратичка" за завръщане във Висшата лига?
Снимка: Getty Images

2988 0

Изминаха почти две седмици от уволнението на Рафа Бенитес от Евертън, а клубът все още няма нов постоянен старши треньор. Временно тази роля изпълнява Дънкан Фъргюсън, а на Острова се заговори, че легендарният нападател Уейн Рууни може да се завърне на "Гудисън Парк".

Е, това няма да се случи сега, тъй като бившият голмайстор на Манчестър Юнатед отхвърли тази възможност, но все пак си остави "вратичката отворена" за бъдещо завръщане при "карамелите":

"Евертън се свърза с моя агент и ме поканиха на интервю за работата. Отказах го. Вярвам, че ще бъда треньор във Висшата лига и съм готов за това на 100%. Но имам работа в Дарби, която е важна за мен", разкри Рууни, а думите му са цитирани от Фабрицио Романо.

Уейн Рууни приключи славната си кариера в отбора на Дарби Каунти и към края на 2020 година пое ролята и на мениджър. От 15 януари 2021 г. той стана и постоянен наставник на "овните", но сезон 2021/22 започна много лошо за тях и от актива им бяха отнети общо 21 точки заради финансови неуредици.

След 27 изиграни мача Дарби е на предпоследното 23-о място, а "спасителният бряг" е на 8 пункта пред тях. До края на първенството в Чемпиъншип остават 19 кръга, а най-вероятно Уейн Рууни ще се опита да спаси клуба от изпадане и през идното лято ще разгледа оферти от Елита на Англия.

По-рано днес Фабрицио Романо обяви и още една интересна новина, която бе свързана с ново попълнение в Ливърпул, което ще бъде на стойност 60 милиона евро!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички