Защо трансфер на Меси в Саудитска Арабия ще провали преминаването на Кейн в Юнайтед?


Защо трансфер на Меси в Саудитска Арабия ще провали преминаването на Кейн в Юнайтед?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3498 0

Информациите за трансфер на Лионел Меси в Саудитска Арабия може да предизвика трансферен домино ефект, който да попречи на Хари Кейн да се присъедини към Манчестър Юнайтед това лято.

Според AFP преместването на Меси в Ал Хилал е "завършена" сделка". Нещо, което бе категорично опровергано от баща му - Хорхе.  Седемкратният носител на Златната топка е с изтичащ договор вПари Сен Жермен и бе силно свързван със завръщане в Барселона. Докато каталунците проучваха начини да направят сензационно завръщане на Меси, AFP, цитирайки източник, близък до преговорите, твърди, че аржентинската звезда ще се премести в Близкия изток.

Съобщава се, че Меси ще сключи сделка със саудитския Ал Хилал, за която се смята, че струва огромните 522 милиона паунда. Това би бил един от най-скъпите договори в историята на спорта. Ако трансферът се осъществи, това ще предизвика сътресения през летния прозорец, които могат да имат пряко отражение върху преследването на Кейн от страна на Юнайтед.

Защо ходът на Меси може да попречи на Ман Юнайтед да подпише с Кейн

Ако Меси напусне ПСЖ, както се очаква това лято, грандът от Лига 1 вероятно ще се стреми да привлекат нов нападател.Всъщност миналия месец "Football Insider" съобщи, че ПСЖ е готов да предложи около 150 милиона евро на Наполи за Виктор Осимен, за да отблъснат интереса на Челси, Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Ако Осимен отиде в ПСЖ, Байерн вероятно ще увеличи усилията си за Кейн. Действащият шампион на Бундеслигата все още е на лов за добър нападател след продажбата на Роберт Левандовски миналото лято. А Кейн често е цитиран като цел. И преследването на Байерн може да причини сериозни проблеми на способността на Юнайтед да подпише с Кейн.

Преминаването към баварския клуб почти би гарантирало титла на Кейн, докато това е ход, който президентът на Тотнъм Даниел Леви е по-вероятно да приеме.  Леви настоя, че предпочита да задържи Кейн след края на сезона, въпреки че капитанът на Англия навлиза в последната година от договора си. Въпреки това също така се съобщава, че Леви би предпочел да продаде Кейн на чуждестранен клуб, отколкото на съперник от Висшата лига. Освен това и всичко зависи къде точно ще завършат "червените дяволи" в шампионата и дали ще играят в Шампионска лига. Последната издънка на Юнайтед бе срещу Уест Хям, когато Давид Де Хеа допусна огромен гаф и записа антирекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички