Ибрахима Конате: Мечтая за Франция, не ми е лесно да съм резерва в Ливърпул, но...


Ибрахима Конате: Мечтая за Франция, не ми е лесно да съм резерва в Ливърпул, но...
Снимка: Getty Images

3083 0

Френският бранител на Ливърпул Ибрахима Конате даде интервю пред клубната телевизия на отбора, в което заяви, че не му е лесно да гледа повечето мачове от резервната скамейка, но е наясно, че все още е много млад и има доста работа пред себе си!

22-годишният защитник игра четири сезона в РБ Лайпциг, но от лятото на тази година се присъедини към мърсисайдци и до момента има 3 мача във Висшата лига и един за Купата на Лигата:

"Всеки футболист иска да играе и не му е лесно да гледа от пейката, но аз съм наясно, че съм още млад и трябва да свърша още доста работа, за да съм по-често на терена. Смених Германия с Висшата лига и Ливърпул, който от своя страна е сред най-добрите отбори в света", каза в началото той.

"Тук титулярното място не те чака с пристигането ти. Познавам добре Клоп и знам какво иска той от играчите си. Надявам се след време мястото ми сред титулярите да се смята за сигурно, но както вече казах, за да стигна до такава позиция, трябва да свърша много работа. За момента всичко върви добре и предизвикателството ми харесва. Английското първенство е много по-различно от германското, защото напрежението е по-високо и тук има повече големи звезди. Но нали затова играем футбол", заяви философски Конате и отговори на въпрос за титлата на Острова.

"Разбира се, че можем да го направим и искаме да го направим. Кой отбор във Висшата лига няма амбиции да бъде шампион? За момента обаче трябва да мислим само за следващия мач и нищо повече. Играем във Висшата лига и Шампионската лига, а сезонът в тези два турнира е много дълъг. Има много мачове и имаме шанс за нещо голямо. Трудно е да спечелиш и двата трофея, но ако можем да го направим, защо не?".

"Просто е. Ако играеш добре на клубно ниво, ще те викат и в националния отбор. Особено в такъв клуб като Ливърпул, който е един от най-големите в Европа. За мен е мечта да играя за Франция и се радвам, че съм го правил като юноша. Направил съм много приятели в този период от време", допълни той по отношение на амбициите му с фланелката на "петлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички