Стърлинг иска да се върне в Ливърпул, но Манчестър Сити би го продал само на Барселона


Стърлинг иска да се върне в Ливърпул, но Манчестър Сити би го продал само на Барселона
Снимка: Getty Images

2466 0

Звездата на Манчестър Сити Рахим Стърлинг предпочита да се завърне в бившия си клуб Ливърпул, но ръководството на "гражданите" не е съгласно да удовлетвори това негово желание, пише испанското издание El Nacional. Шефовете на "Етихад" са склонни да преговарят единствено с тима на Барселона, откъдето също проявяват интерес.

Причината за това решение е, че ръководството на "небесносините" не желае да продава Стърлинг на пряк конкурент от Висшата лига. Манчестър Сити предпочита бъдещето на Рахим Стърлинг да не е обвързано с английски клуб, за да не подсилва опонент за титлата, какъвто безспорно е Ливърпул.

Желанието на Стърлинг е да остане във Висшата лига и дори да се завърне на "Анфийлд", откъдето започна неговата кариера. Стърлинг бе сред любимците на феновете в Мърсисайд, но след трансфера си в Сити си спечели омразата на "червените". Оттогава обаче изминаха много години, а болката от трансфера е отшумяла.

През този сезон Стърлинг почти не попада сред титулярите на Хосеп Гуардиола, което го кара да търси друго продължение на кариерата си. Английският национал е усилено спряган за трансфер в Барселона, откъдето обаче трудно ще си позволят да го закупят. По-вероятно е Стърлинг да бъде преотстъпен под наем.

Появиха се информации, че Барселона дори е готов да размени вратаря си Марк-Андре тер Щеген за Рахим Стърлинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички