Защо "скандалният" гол срещу Арсенал бе зачетен? Бивш рефер от Острова анализира


Защо "скандалният" гол срещу Арсенал бе зачетен? Бивш рефер от Острова анализира
Снимка: Getty Images

2525 0

След вчерашния (4 ноември) сблъсък във Висшата лига, противоречивият победен гол на Нюкасъл срещу Арсенал беше поставен "под микроскоп", като мнозина се питаха защо е допуснат. Дермот Галахър, бивш съдия във Висшата лига, се отзова, за да изясни ситуацията.

Експертното мнение

За мнозина попадението може да бъде отменено по три причини - топка в аут, нарушение и засада. Галахър се концентрира върху първата причина и разясни подробно случилото се на "Сейнт Джеймсис Парк".

"Цялата топка трябва да е отвън бялата линия. Можете да се погледне от редица ъгли. Виждаме всичко с ъглите, които виждат обиколката на кълбото, но топката надвисва, така че им е позволено да продължат играта", споделя Галахър за официалния сайт на Висшата лига.

"Те (бел. ред. ВАР съдиите) не могат да бъдат сигурни, че част от тази топка не преминава линията. Няма доказателства, които да твърдят, че топката е извън игра. Не е важно дали топката е в игра, а дали топката е извън игра", добави още бившият рефер.

"Свраките" се зарадваха на победата с 1:0, а автор на спорния гол бе Антъни Гордън в 64-ата минута. Въпреки това, "артилеристите" са твърдо убедени, че топката е преминала страничната линия. Загубата бе доста тежка за лондончани, защото бе първата за тях през сезон 2023/24 в елита на Острова.

Микел Артета също бе изключително недоволен от развоя на събитията в Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички