Уест Хем сложи край на "черна" 4-годишна серия и най-накрая победи Арсенал (ВИДЕО)


Уест Хем сложи край на "черна" 4-годишна серия и най-накрая победи Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2719 0

Отборът на Уест Хем поднесе изненадата на 1/8-финалите на Карабо Къп, отстранявайки Арсенал у дома в лондонското дерби. "Чуковете" се наложиха с 3:1 над "топчиите" и спечелиха срещу тима от Северен Лондон за пръв път от 2019 година насам.

Развой на срещата

Още в осмата минута се откри страхотен шанс пред Кай Хаверц да се разпише. Германецът стреля с глава от пенала, но Лукаш Фабиански внимаваше и се намеси подобаващо. Осем минути по-късно обаче резултатът бе открит. Бен Уайт не намери добре топката при ъглов удар и я прати в собствената си врата, отбелязвайки си автогол.

Арсенал продължи да е колеблив през втората част и бе наказан в 50'. Дошлият от Аякс Мохамед Кудус получи от фланга и с прецизен и силен удар удвои за "чуковете". 

След час игра се стигна и до трети гол за възпитаниците на Дейвид Мойс. Джаръд Боуен стреля от границата на наказателното поле, а неговият удар рикошира, което създаде допълнителни трудности на Рамсдейл, а той бе принуден да вади топката от вратата си за трети път - 3:0 за Уест Хем. В последната минута (96') от добавеното време пък Мартин Йодегор вкара почетно попадение, за да направи резултата 3:1.

По този начин Уест Хем продължава напред в турнира Карабао Къп, а Арсенал отпада. След 3 дни (4 ноември) "топчиите" ще мерят сили с Нюкасъл във Висшата лига, а "чуковете" посрещат Брентфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички