Балтии, зверска борба и скандален гол: Нюкасъл и Арсенал напомниха за английския футбол от 90-те (ВИДЕО)


Балтии, зверска борба и скандален гол: Нюкасъл и Арсенал напомниха за английския футбол от 90-те (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3787 0

Нюкасъл надви Арсенал с минималното 1:0 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Двубоят ще бъде запомнен с изключителните нерви по терена и скандалното победно попадение на Антъни Гордън през втората част.

Двубоят в Нюкасъл започна много борбено. Двата тима установиха сериозна битка за средата на терена, а в края на първата част се стигна до сериозно меле след опасно влизане на Кай Хаверц, след което последваха много жълти картони. Първият точен удар падна в края на първото полувреме след опасен удар на Мартинели, спасен от Ник Поуп.

Единственото попадение падна в 64-ата минута. То бе изключително спорно, тъй като можеше да бъде отменено за цели 3 неща - нарушение, топка в аут и засада, но реферите на ВАР не видяха нищо "нелегално" и зачетоха гола на Антъни Гордън, който донесе успеха на джордитата.

Това бе първа загуба за Арсенал през сезона. Момчетата на Артета са вече на третата позиция с актив от 24 точки. Успехът на Нюкасъл пък го качва на шестото място с 20 пункта. През седмицата "топчиите" ще мерят сили със Севиля, а джордитата с Борусия Дортмунд в Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира много силно за домакините, които диктуваха играта на терена. След петата минута обаче Арсенал се настани трайно в половината на "свраките" и наложи своята домианция на негостоприемния "Сейнт Джеймсис Парк".

До края на първата част срещата се изнерви сериозно. Започнаха да преобладават страшни единоборства, а Стюърт Атуел се "скъса" да раздава жълти картони, след като се стигна до меле след нарушение на Хаверц. Такива получиха германецът, Антъни Гордън, Фабиан Шер и Шон Лонгстаф.

Едва в добавеното време на първата част се стигна до две сериозни положения. Първо, Габриел Мартинели се освободи и наненсе първия точен удар в мача, който бе спасен от Ник Поуп. Секунди след това "свраките" организираха контраатака, която завърши с центриране и брилянтна намеса на Салиба, която предотврати сигурен гол във вратата на Давид Рая.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Провокациите по терена продължиха и след почивката. Положенията липсваха, но пък битките на терена бяха в изобилие. Двата тима се защитаваха изключително здраво и напомниха за коравия английски футбол.

Резултатът бе открит в 64'. Попадението бе изключително спорно, защото при него се случиха 3 неща, заради които ВАР можеше да го отмени - топка в аут, нарушение и засада. Антъни Гордън успя да реализира, а ВАР, след дълги размисли, реши, че голът е напълно редовен - 1:0.

До края на срещата Арсенал натискаше сериозно и търсеше изравнителното попадение. Защитата на Еди Хау обаче стоеше прекрасно на терена и така не даде шанс на нападението на "артилеристите" да си тръгне с точката от "Сейнт Джеймсис Парк".

СЪСТАВИ

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ласелс, Шер, Бърн, Гимараеш, Лонгстаф, Жоелинтон, Гордън, Уилсън

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу, Райс, Жоржиньо, Хаверц, Сака, Мартинели, Нкетия

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима са сред абсолютните фаворити за класиране в топ 4 през настоящата кампания. Нюкасъл се намира на седмата позиция с актив от 17 точки. "Топчиите" продължават да са безпогрешни, без нито една загуба, с 24 точки на сметката си.

В последния си мач от елита на Англия Арсенал постигна разгромен успех с 5:0 над Шефилд, а "свраките" на Еди Хау направиха равен (2:2) с Уулвърхемптън.

През изминалата кампания двата тима направиха два много интересни мача. Първата среща на "Емирейтс" завърши при резултат 0:0. Няколко месеца по-късно обаче "артилеристите" надвиха джордитата с 2:0 насред "Сейнт Джемсис Парк".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички