"Срам" и "позор" бяха само част от думите на гневния Артета, с които той описа фиаското на Нюкасъл - Арсенал


"Срам" и "позор" бяха само част от думите на гневния Артета, с които той описа фиаското на Нюкасъл - Арсенал
Снимка: Getty Images

7587 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, бе изключително недоволен и дори гневен след загубата с 0:1 на неговите възпитаници от Нюкасъл в мач от 12-ия кръг на Висшата лига, игран на "Сейнт Джемсис Парк". Това бе и първото поражение за "топчиите" през кампанията.

Артета бе бесен...

Обект на нападките на Артета не само към ВАР, а цялостно към английския футбол се превърна спорното попадение на Антъни Гордън. То можеше да бъде отменено по 3 различни причини - топка в аут, засада и нарушение, но от ВАР така и не видяха нищо нередно.

"Резултатът не трябва да е такъв, какъвто е! Това е позор. Неудобно е това, което се случи. Ако имаше отбор, който искаше да спечели мача днес, това беше Арсенал. Няма какво повече да кажа за това", сподели Артета пред медиите.

"По много причини това не е гол – поне по повече от една причина не е гол. Залогът в мача бе голям, полагаме толкова много усилия и е толкова трудно да се състезаваш на това ниво".

"Това е абсолютен позор. Отново се чувствам неудобно - прекарал съм повече от 20 години в тази страна и това далеч не е нивото, за да го опиша като най-доброто първенство в света. Съжалявам".

"Как  този гол е редовен във Висшата лига... тази лига, която казваме, че най-добрата в света. 20 години съм в тази държава и сега се срамувам. Чувствам се неудобно да бъда част от това, наистина не е възможно", категоричен е испанецът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Сити победи, а откритието на Гуардиола "полетя".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички