Защо Ливърпул не успя да защити титлата си във Висшата лига?


Защо Ливърпул не успя да защити титлата си във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2191 0

Четири кръга преди края на сезона във Висшата лига шампионът Ливърпул заема едва седмо място и много трудно може да се пребори за място в топ 4. След много успешната миналогодишна кампания мърсисайдци разочароваха с представянето си през настоящия сезон. Мениджърът на тима Юрген Клоп опита да обясни защо Ливърпул не е успял да защити титлата си.

"Имахме твърде много контузии на ключови позиции. Хората смятат, че това са извинения, но ние изгубихме цялата си защита, което се усещаше сякаш си счупил крак. Можеш да куцаш, но тогава трансформирахме халфовете си в бранители, което пък прекърши гръбначния ни стълб, а тогава въобще не можеш да се движиш", обясни Клоп на пресконференция преди мача със Саутхемптън.

"Винаги се опитвам да се уча. Дали съм научил много през последния сезон? Със сигурност. Играчите също, това е сигурно. Това е планът - да използваме новия опит за бъдещето и следващия сезон, но трябва да чакаме дотогава, за да покажем, че сме се поучили от грешките си", добави още германецът.

Клоп призна, че Джордан Хендерсън все още не е напълно готов за игра, въпреки че вече бяга. Капитанът на мърсисайдци обаче все още не е тренирал заедно с отбора, като най-вероятно няма да бъде включен в двубоя със Саутхемптън.

Междувременно агентът на Юрген Клоп коментира бъдещето на германеца (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички