Ливърпул задържа Ибрахима Конате за пет години


Ливърпул задържа Ибрахима Конате за пет години
Снимка: Gulliver/GettyImages

1574 0

Бранителят на РБ Лайпциг Ибрахима Конате ще парафира петгодишен договор с Ливърпул през това лято. Това потвърди журналистът Фабрицио Романо.

„Червените” взеха двама защитници през януари поради кризата в тази линия на терена – Бен Дейвис и Озан Кабак, ала Юрген Клоп желае да подсили още повече отбраната си за новия сезон.

Ливърпул е спряган за трансфера на младежкия френски национал, а Романо твърди, че сделката е „наистина много близо” до това да бъде завършена. Говорейки за TalkSPORT, Романо каза: „Сделката е много близо, наистина. Просто става въпрос за време. Договорката за играча вече е факт”.

„Те искат да вземат играча, просто бяха в преговори. Играчът също иска да продължи в Ливърпул, контрактът ще е петгодишен. В следващите седмици ще се официализира всичко”, каза журналистът.

Конате има само седем старта за Лайпциг в Бундеслигата през сезона поради травми, а иначе е изиграл 94 срещи и има четири гола във всички надпревари за „биковете”. А какво е бъдещето на Клоп в Ливърпул, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички