Защитник е първото ново попълнение в Ливърпул


Защитник е първото ново попълнение в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1292 0

Шампионът на Англия Ливърпул привлече първо лятно попълнение. Мърсисайдци подписаха дългосрочен контракт с гръцкия защитник Костас Цимикас от Олимпиакос, съобщиха от клуба.

24-годишният ляв бек изигра 46 мача за Олимпиакос във всички турнири миналия сезон и бе част от тима, спечелил 45-а титла на гръцката Суперлига. Финансови детайли не бяха оповестени, но според медиите на Острова Ливърпул е заплатил 11 млн. паунда за услугите на Цимикас.

"Много съм щастлив и горд да бъда тук. За мен, това е най-големият клуб в света. Чест е да бъда тук и ще дам най-доброто от себе си. Харесва ми много първенството в Англия. Непрекъснато наблюдавам мачовете по телевизията и винаги е било моя мечта от дете да дойда тук и да заиграя в някой голям клуб. С много работа и концентрация върху това, което правя и това, което мениджърът Юрген Клоп иска, и усилена всекидневна работа по време на тренировките, мога да бъда на най-високо ниво. Искам да постигна големи цели. Да спечеля отново лигата и да триумфирам и в Шампионска лига“, каза той пред клубния сайт.

Мърсисайдци спечелиха най-престижния европейски клубен турнир през 2019, но бяха елиминирани от Атлетико Мадрид във фазата на осминафиналите този сезон. А коя е трансферна цел №1 на Ливърпул - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички