Ливърпул води преговори със защитник от изпаднал от Висшата лига


Ливърпул води преговори със защитник от изпаднал от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1249 0

Ливърпул проявява интерес към Джамал Люис от Норич в опит да засили конкуренцията на левия бек, където Анди Робъртсън е несменяем титуляр. Все още не е имало официална оферта от шампиона на Висшата лига, но клубът със сигурност не би отказал да привлече играча за сума от порядъка на 10 млн. паунда.

В добавка мърсисайдци могат да включат в сделката и техен играч, като според информациите, „канарчетата“ се интересуват от левия бранител Ясер Ларуци. Има потенциал Ларуци да отиде на „Кероу Роуд“ за Люис, като размяната ще наподобява на тази, при която именно Робъртсън пристигна на „Анфийлд“ през 2017 от Хъл за сметка на отишилия при „тигрите“ Кевин Стюарт.

Всяко едно споразумение ще зависи до голяма степен и от желанието на самия Люис, който е свикнал да бъде сред титулярите. 22-годишният футболист изигра 28 мача от Висшата лига през миналия сезон за Норич. Предвид титулярното място на Робъртсън, титулярните минути за Люис са всичко друго, но не и гарантирани. Ливърпул е сравнително тих на трансферния пазар в последно време, като само младоците Харви Елиът и Сеп ван ден Берг, заедно с вратаря Адриан дойдоха в клуба миналото лято, а през зимата от РБ Залцбург акостира Такуми Минамино. Въпреки това, „червените“ търсят ляв бек, който да бъде вариант на Робъртсън. Разделите с Деян Ловрен и Адам Лалана могат да означават, че мърсисайдци ще бъдат по-активни това лято. А коя е трансферна цел №1 на Ливърпул - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички