Ливърпул има цел №1 на трансферния пазар


Ливърпул има цел №1 на трансферния пазар
Снимка: Getty Images/Guliver

5603 0

Новият шампион във Висшата лига Ливърпул се очертава да бъде сред активните играчи на летния трансферен прозорец в следващите седмици. "Червените" не искат да харчат големи суми, но в същото време трябва да увеличат дълбочината в състава си, за да запазят отличните позиции от последните две години. 

След като Деян Ловрен беше продаден, един от приоритетите на Юрген Клоп е привличането на централен защитник, а като фаворит за тази позиция се очертава лидера на дефанзивния вал на Севиля - Диего Карлос. Към него имаше много голям интерес от Манчестър Сити, но "гражданите" решиха да заложат на Нейтън Аке от Борнемут. 

Карлос се утвърди като един от най-добрите защитници в Ла Лига, като изигра 35 мача за Севиля. В тях "рохибланкос" стигнаха до 15 мача, в които не им беше отбелязан гол. Проблемът пред евентуален трансфер е клаузата за откупуване на защитника, която е на стойност от 70 милиона евро - сума, която Ливърпул не иска да плаща. 

Голямото желание на Клоп и компания е да вземат Калиду Кулибали от Наполи, но президентът на клуба не намалява сумата, която иска за бранителя - 90 милиона евро. 

Междувременно, една от големите цели на Манчестър Юнайтед се оказа, че предпочита да играе за Ливърпул (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички