Забраняват на английските клубове да рекламират букмейкъри през 2023-та


Забраняват на английските клубове да рекламират букмейкъри през 2023-та
Снимка: Gulliver/GettyImages

1920 0

Върху екипите на отборите във Висшата английска лига не трябва да има реклама на букмейкъри. Такава препоръка се съдържа в доклада на специалната комисия на Камарата на лордовете в парламента на Великобритания, съобщава "ВВС".

Междупартийният комитет, създаден за надзор на хазартната индустрия в страната, също смята, че до 2023 година имената на букмейкърите не трябва да бъдат върху екипите на елитните тимове. След 3 години рекламата на хазартните компании трябва да бъде премахната от екипите на отборите във всички спортове. Също така, такава реклама не трябва да има на стадионите и териториите в тяхно съседство.

Препоръката е част от доклад от 192 страници, който предоставя данни за увеличението на броя граждани на Обединеното кралство, страдащи от пристрастяване към хазарта. Съставителите на доклада смятат, че забраната за реклама на букмейкърите няма да навреди много на отборите от Висшата лига. По-трудно ще бъде на по-малките клубове, например на такива от Чемпиъншип. Затова им се дават тези 3 години отсрочка.

През настоящия сезон половината от клубовете във Висшата лига и 17 от 24-те клубове в Чемпиъншип играят с логото на букмейкърски къщи на екипите си. А през февруари се чу, че английски букмейкър иска да спонсорира Левски (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички