Арсенал се надига, Лестър стремглаво пропада


Арсенал се надига, Лестър стремглаво пропада
Снимка: Guliver/GettyImages

965 0

Арсенал показва все повече признаци на подобрение, след като тази вечер смачка Норич с 4:0 в мач от английската Висша лига и запази минималните си шансове да достигне до позиция, даваща право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. 

И в двете полувремена "артилеристите" смачкаха своя опонент, като вкараха по два гола в двете части на двубоя. След куп пропуски домакините откриха с гол на Обамеянг в 33', а само 4 по-късно Джака удвои след асистенция на габонеца - 2:0. През второто полувреме Обамеянг вкара втория си гол малко след като изтече 60-ата минута, а Седрик Соареш вкара страхотно попадение в 81' за крайното 4:0. 

С успеха си лондончани вече са с 46 точки, но са на 7-о място и с малко шансове за изкачване по-нагоре. Норич пък върви стремглаво към Чемпиъншип с едва 21 точки и 6 кръга до края. 

В същото време Лестър продължава да предлага слаби игри след подновяването на Висшата лига и загуби гостуването си на Евертън. Момчетата на Карло Анчелоти решиха срещата още през първото полувреме, повеждайки с 2:0 с попадения на Ричарлисон и Сигурдсон от дузпа, а Ихеаначо вкара в 51' за 2:1. Силите на Лестър обаче не стигнаха за нищо повече от минимална загуба. 

Загубата предшествана от две равенства, оставят Лестър в топ 4 с актив от 55 точки, но Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън са много близо до "лисиците" с по 52 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички