За трети път: Клубовете в Англия отхвърлиха идеята за пет смени


За трети път: Клубовете в Англия отхвърлиха идеята за пет смени
Снимка: Gulliver/GettyImages

794 0

Клубовете от Висшата лига гласуваха против възможността отборите да правят пет смени на мач за трети път след събрание на акционерите в четвъртък. Редица мениджъри призоваха да се приеме промяната, като Юрген Клоп го нарече "необходимост", а Пеп Гуардиола обозначи сегашните три смени за "бедствие".

Понастоящем Висшата лига е единственото елитно първенство в Европа, което не се възползва от възможността за пет смени, въведена при възобновяването на вътрешния футбол към края на миналия сезон.

Преди това предложението беше гласувано два пъти преди началото на кампанията 2020/21 и отново не успя да достигне прага от 14 гласа „за“ на среща на 20-те клуба. Въпреки това, на отборите ще бъде разрешено да имат по девет играчи на пейката, в сравнение с предишните седем. Sky Sports допълва, че отборите ще могат да използват до две допълнителни смени на игра, ако играчите подозират, че са получили или са диагностицирани с комоцио. А как по-рано коментираха Клоп и Гуардиола необходимостта от пет смени - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички