ФА обвини Кавани заради поста с "негрито" в социалните мрежи


ФА обвини Кавани заради поста с "негрито" в социалните мрежи
Снимка: Getty Images/Guliver

938 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани беше обвинен от Футболната асоциация (ФА) заради пост в социалните мрежи. Уругваецът вече се извини за това, че отвърна на негов фен в Инстаграм, използвайки расисткия термин „негрито“ след успеха над Саутхемптън с 3:2 през ноември. Южноамериканецът разполага с време до 4 януари, за да обжалва решението.

„Манчестър Юнайтед и всички наши играчи са напълно отдадени на борбата срещу расизма и ще продължим да работим с ФА – както и с други управляващи звена и организации, и чрез нашите собствени кампании в това отношение. Отбелязваме решението на ФА днес да обвини Единсон Кавани за отговора му в социалните мрежи след съобщение на приятел, който изказа поздравления към нападателя след успеха над Саутхемптън. Единсон и клубът вече заявиха, че не е имало никаква зла умисъл зад съобщението, което той изтри и впоследствие се извини, веднага щом бе информиран, че може да има погрешно разбиране“, се казва в изявление на Юнайтед.

Кавани се появи от резервната скамейка и вдъхнови „червените дяволи“ за вълнуващ обрат над „светците“, вкарвайки два гола и асистирайки за трети. „Съобщението, което публикувах след мача в неделя беше насочено като приятелски поздрав до приятел, изказвайки благодарност към него за поздравленията му след мача. Последното нещо, което съм искал, е да обидя някого. Категорично съм против расизма и изтрих съобщението си възможно най-скоро, след като ми бе обяснено, че може да бъде интерпретирано по различен начин. Бих искал сърдечно да се извиня за това“, написа преди уругваецът.

Повече за поста, който навлече проблеми на Кавани, четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички