За първи път без Клоп сред номинираните за "треньор на месеца"


За първи път без Клоп сред номинираните за "треньор на месеца"
Снимка: Getty Images/Guliver

860 0

От английската Висша лига обявиха списъка с четиримата претенденти за званието "най-добър треньор за февруари". Там попаднаха Шон Даич (Бърнли), Оле Гунар Солскяер (Манчестър Юнайтед), Крис Уайлдър (Шефийлд Юнайтед) и Микел Артета (Арсенал). Всичките тези мениджъри не познават вкуса на поражението през февруари, като са спечелили по 2 мача и веднъж са завършили наравно. Всъщност, ремитата на Даич са 2.

В списъка прави впечатление отсъствието на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който спечели наградата през август, септември, и от ноември до януари. Единственият, който наруши хегемонията на германеца, бе Франк Лампард. Наставникът на Челси спечели наградата през октомври. Трябва да се отбележи обаче, че тогава Клоп беше сред номинираните.

Прави впечатление също така, че сред претендентите за званието "играч на месеца" няма нито един футболист на Манчестър Сити или Ливърпул. Номинираните са Маркос Алонсо, Пиер-Емерик Обамеянг, Доминик Калвърт-Люин, Мат Дохърти, Бруно Фернандеш и Ник Поуп. А какво каза Клоп за ситуацията в Ливърпул вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички