Юрген Клоп не бърза да пуска Салах на Олимпиадата


Юрген Клоп не бърза да пуска Салах на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver

966 0

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп ще пожелае да види изчерпателно описание на тренировачната програма на Египет за олимпийските игри в Токио през 2020-та година преди да реши дали да позволи на Мохамед Салах да играе за страната си в Япония. Наставникът на отбора на Египет до 23-годишна възраст Шавки Гариб изрази желание да вземе звездата на мърсисайдци в отбора си на Олимпиадата, но Салах все още не е взел крайно решение.

Футболният турнир на олимпийските игри ще се проведе в 6 града в Япония между 22-ри юли и 8-ми август. Това означава, че ако Салах играе за Египет на Олимпиадата, той ще пропусне финалния етап от подготовката на неговия тим за новия сезон, а ако „фараоните“ стигнат до по-предна фаза от турнира, няма да бъде на линия и за мача от Къмюнити шийлд и старта на новия сезон във Висшата лига.

27-годишният нападател игра за Египет на Олимпиадата в Лондон през 2012-та година, но тогава той все още бе 20-годишен талант, който току що бе дошъл в Европа в тима на Базел. Сега Салах е една от звездите на световния футбол и все още се очаква дали той ще приеме повиквателната за предстоящата Олимпиада предвид статута му в тима на Ливърпул. Междувременно днес се появи информация, че олимпийските игри в Токио са под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички