Ливърпул загря за Манчестър Юнайтед с изстрадан успех над Уулвърхемптън (ВИДЕО)


Ливърпул загря за Манчестър Юнайтед с изстрадан успех над Уулвърхемптън (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3585 0

Ливърпул записа ценен успех над Уулвърхемптън в отложен двубой от седмия кръг на Висшата лига с 2:0. В големите герои за домакините се превърнаха Върдил ван Дайк и Мохамед Салах с попадения в 73-тата и 77-ата минута, докато в 66-тата минута се стигна до отменен гол на Дарвин Нунес.

По този начин мърсисайдци събраха 39 т. и ще приемат Манчестър Юнайтед през уикенда от шестата позиция, докато „червените дяволи“ са трети с 10 точки повече. "Вълците" пък се намират на 15-а позиция с три точки аванс пред зоната на изпадащите.

По този начин двата тима сложиха край на серията от шампионатни и ангажименти за Купата, които ги срещнаха общо четири пъти от началото на годината - две победи за Ливърпул, едно реми и един успех за Уувърхемптън.

Срещата започна с добър опит на гостите, но възпитаниците на Клоп с течение на времето поеха инициативата и в заключителните минути на първата част Елиът пропиля две възможности. 

През втората част натискът се увеличи и даде резултат, докато гостите не успяха да отговорят и логично се отправиха към вкъщи без нови точки в актива си.

Първо полувреме:

Двата тима изиграха три срещи помежду си само от началото на настоящата година и след първия съдийски сигнал не им остана нищо друго, освен да се впуснат в атаки. 

Първото по-опасно положение дойде след само 180 секунди, когато Моутиньо се възползва от пространството пред себе си и напредна до пеналтерията. На границата й той стреля опасно в долния ляв ъгъл, като само отличното спасяване на Алисон спаси домакините. 

С течение на времето домакините взеха аванс, който си пролича сериозно според статистиката, след като контролираха кълбото през 59% от времето и създадоха с една голова ситуация повече - 5 срещу 4.

Така се стигна и до 40-тата минута, когато възпитаниците на Юрген Клоп създадоха едно от най-чистите си положения през първата част. При него Дарвин Нунес напредна по левия фланг и центрира, но Елиът не успя да се възползва по най-добрия начин.

В добавеното време на първата част се стигна до нова страхотна комбинация между Нунес и Елиът, като този път вторият отправи страхотен удар в долния десен ъгъл, но Са отрази опита. 

Второ полувреме:

В 65-тата минута натискът на домакините на домакините даде резултат и те успяха да открият чрез един от основните голмайстори на мърсисайдци - Дарвин Нунес. Той се възползва от късо подаване и прати кълбото във вратата на Са. 

Попадението обаче бе отменено секунди по-късно след преглед с ВАР, тъй като преди подаването е било извършено нарушение.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 73-тата минута Върджил Ван Дайк се възползва от статично положение, при което Жота продължи центрирането към втора греда с глава, а нидерландецът съумя също с глава да матира Са за 1:0!

ГОЛ! Само две минути по-късно чудесен рейд на Цимикас по левия фланг доведе до любопитно попадение на Мохамед Салах с бедро след добро центриране!

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Ван Дайк, Конате, Александър-Арнолд, Байчетич, Фабиньо, Елиът, Жота, Нунес, Салах

Уулвърхептън: Са, Буено, Килман, Доусън, Семедо, Лемина, Невеш, Нунеш, Моутиньо, Сарабия, Хименес

Преди мача:

Домакините са в серия от равенство, загуба и победа в последните си три двубоя, след като през уикенда възпитаниците на Клоп изненадващо не успяха да се справят с Кристал Палас. Те за последно загубиха в Англия именно от "вълците", които спечелиха домакинството в началото на февруари с 3:0.

Гостите пък имат две победи, две поражения и едно реми в последните си пет срещи във Висшата лига, след като за последно завършиха наравно с Фулъм, а преди това загубиха като домакин от Борнемут с 0:1.

Като брой отсъстващи двамата наставници имат подобни кадрови проблеми, след като сигурните пропускащи за Ливърпул са Гомес, Диас, Рамзи и Тиаго, докато Каладжич, Хи-Чан Хуан и Чикиньо не са на разположение за гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички