За какво говори? На 28 години, а Гуардиола обяви, че е гледал велико постижение на Юнайтед като малко дете


За какво говори? На 28 години, а Гуардиола обяви, че е гледал велико постижение на Юнайтед като малко дете
Снимка: Getty Images

3939 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола предизвика меко казано объркване със странните си коментари относно гледането на Манчестър Юнайтед как печели требъл през 1999 г.

Юнайтед бяха короновани за европейски шампиони в края на сезон 1998/99 след най-драматичния финал на Шампионска лига в историята на състезанието. Байерн Мюнхен беше на крачка от спечелването на финала на "Камп Ноу", преди два гола в продълженията на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер да завършат великия обрат.

Гуардиола изглежда го помни добре, след като е бил на "Камп Ноу" онази вечер на 26 май 1999 г.Въпреки това, уважаваният бос на Манчестър Сити отнесе не малко подигравки, свързан с този незабравим финал.

Какво каза Пеп Гуардиола?

Говорейки пред Sky Sports, Гуардиола каза:"Ще започна да мисля за требъл, ако успеем да отидем в Истанбул, за да се изправим срещу Интер във финала на Шампионска лига с вече две спечелени титли".

"Това се случвало веднъж тук, от един отбор и то от Юнайтед. Те спечелиха срещу Байерн на ""Камп Ноу". Аз бях там като малко момче", допълни испанецът.

А в социалните мрежи веднага реагираха на това изказване.  Много хора изтъкнаха, че Гуардиола не е бил "малко момче", когато се състоя финалът на Шампионска лига през 1999 г. Той всъщност беше на 28 години и капитан на Барселона. Гуардиола вече беше спечелил Европейската купа, две Суперкупи на УЕФА и Купата на Краля до този момент в кариерата си. Гуардиола и Сити се готвят за финал срещу Интер, но мениджърът сподели, че е бил предупреден да бъде нащрек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички