Гуардиола се изказа ласкаво за Арсенал и Артета и призова Манчестър Сити: Трябва да спечелим и Шампионска лига


Гуардиола се изказа ласкаво за Арсенал и Артета и призова Манчестър Сити: Трябва да спечелим и Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1860 0

"Притиснахме Арсенал, но те бяха невероятни и трябва да бъдат горди от пътя, който извървяха. Реалността е такава (б.р. - че ние сме шампиони) и трябва да го преглътнат, но в моите очи те също са победители" - това заяви старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, след като тимът му вдигна титлата от Висшата лига през сезон 2022/23.

"Имайки предвид връзката, която имам с Микел Артета, поздравявам ги за това, което направиха. Той върна Арсенал на нивото, на което беше в миналото. Подобно на Ливърпул в предишните сезони, те ни накараха да играем на върха на възможностите си", допълни още Пеп.

Кампанията обаче далеч не е приключила за "небесносините", които тепърва ще имат възможността да завоюват още 2 трофея - ФА Къп и Шампионска лига. Финалът с Манчестър Юнайтед е на 3-ти юни, а този с Интер - на 10-и юни.

"Имаме усещането, че сме постигнали нещо забележително във Висшата лига, но, разбира се, за да бъдем считани за един от най-добрите в Европа, трябва да спечелим и Шампионската лига. В противен случай хората ще кажат, че не сме си свършили докрай работата...", изтъкна още мениджърът на Манчестър Сити.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Байерн и Реал ли? Манчестър Сити е високо над тях през този сезон, отвя ги по пореден показател!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички