Едерсон: Само един от нас дойде като звезда в Сити, другите ни подобри Пеп


Едерсон: Само един от нас дойде като звезда в Сити, другите ни подобри Пеп
Снимка: Getty Images

25548 0

Титулярният вратар на Манчестър Сити Едерсон похвали своя мениджър Хосеп Гуардиола за прогреса на всички свои съотборници, себе си включително. "Гражданите" станаха шампиони на Англия този сезон, а са на финал и за ФА Къп, и за Шампионска лига.

"Имаше един мач - срещу Манчестър Юнайтед или Ливърпул, не помня точно, когато цяла седмица тренирахме, за да играем в определен стил, но преди мача мениджърът напълно промени решението си и определи, че ще играем по различен начин. И все пак спечелихме този мач!", коментира бразилецът, цитиран от fourfourtwo.com.

"Това показва, че играчите вярват на него и неговия процес. Той е много взискателен, но в същото време ни дава свободата и увереността да бъдем себе си на терена. Удивително е колко играчи са постигнали напредък с него в Сити. Това е лудост. Ерлинг Холанд може би е единственият играч в нашия отбор, който попадаше във всички вестникарски заглавия, когато се присъедини към клуба", продължи Едерсон.

"Хора като мен, Аймерик Лапорт, Джон Стоунс, Рубен Диаш и Бернардо Силва не бяхме футболни звезди, когато преминахме в Сити. Подобрихме се значително, работейки с Пеп, защото той е способен да извлче максимума от всеки играч. Това определено е една от неговите силни страни", завърши стражът. А ето по какъв показател Сити отвя Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички