Искри - Роналдо призна: Меси не трябваше да спечели "Златната топка", аз трябваше (СНИМКИ)


Искри - Роналдо призна: Меси не трябваше да спечели "Златната топка", аз трябваше (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3451 0

Дни след връчването на най-престижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка", коментарите далеч не спират. Този път в тема номер 1 на деня се превърна една дума на Кристиано Роналдо, с която замеси и завоювалия изумителен седми приз в тази класация Лионел Меси.

Португалецът написа лаконичното "факти" и добави емотикони на палец (в знак на съгласие и одобрение) и на две очи. Казусът обаче възникна от текста, за който нападателят на Манчестър Юнайтед е изявил публичното си съгласие. Става въпрос за публикация, в която се посочват постиженията на Кристиано през годината и е изразено несъгласие както с 6-ото му място, така и с успеха за Меси. Случаят се разиграва в социалната мрежа Инстаграм, а целият пост гласи:

"Кристиано Роналдо през тази година: Купата на Италия, Суперкупата на Италия, голмайстор на Европейското първенство, голмайстор на италианската Серия А, голмайстор на Ювентус за сезон 2020/21, голмайстор на Манчестър Юнайтед за сезон 2021/22. Той се превърна в най-големия голмайстор в историята на футбола относно официални голове. Той се превърна в най-големия голмайстор в историята за национален отбор в целия свят. Той стана голмайсторът и играчът с най-много асистенции в историята на европейските първенства. Вкара 43 гола за годината, 6 гола в 5 мача в тази Шампионска лига - всички те решаващи. Той е човек, който, въпреки своята възраст, продължава да прави чудеса и това е човекът, който изумява света най-често. И все пак го поставиха на 6-о място. Наистина ли мислите, че има 5 души, които са направили повече от него през последната година? Никога. Той можеше безпроблемно да се бори за наградата и щеше да бъде добро състезание с Левандовски, който бе невероятен откъм индивидуална статистика и Байерн имаше по-добър сезон от Ювентус и има по-добър сезон към момента от Юнайтед, но ако приравним селекциите Кристиано бе далеч по-добър и наградата отива за кого?

За Меси, който спечели само Купата на Краля с Барселона, не е вкарал нито един гол срещу Реал Мадрид, откакто Кристиано си тръгна, липсваше по терена в големите мачове през сезона, спечели Копа Америка, която е общо взето всяка година вече, а трябваше да е веднъж на 4. Той не вкара във финала за нея, нито в полуфинала. Слаб сезон за него на индивидуално ниво с ПСЖ.

За да спечели Кристиано тази награда, той трябва категорично да е на 300% по-добър от останалите. Няма смисъл от това да вкараш най-красивия ножичен удар за годината, да си шампион на всичко с клуба си, голмайстор на всичко, да вкараш хеттрик на световно първенство - все намират начин да му отнемат наградата. Докато с Меси, е точно обратното. Той може да има и слаб сезон, доста слаб, винаги ще намерят начин да го фаворизират и да му дадат наградата. Грабеж. Мръсотия. Срам. Просто малшанс. Който е видял, който е интелигентен, знае достатъчно добре истината. Да получаваш награди, без да ги заслужаваш, е фалшиво щастие - без гордост. Без значение от тези награди, Роналдо винаги ще бъде най-добрият в историята!" - гласеше публикацията.

Часове след това цялата страница вече липсваше - не е ясно дали е била изтрита, или премахната. Снимките от нейната публикация и действието на Кристиано обаче остават. Самият Роналдо бе разкритикуван, защото само преди дни сподели, че винаги подкрепя победителя за "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички