Венци Стефанов с подробности за трансфера на Кръстев, атакува и футболен агент


Венци Стефанов с подробности за трансфера на Кръстев, атакува и футболен агент
Снимка: Facebook

4273 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде подробности относно юношата на клуба Филип Кръстев, за когото бе обявено, че подписва с Манчестър Сити. Освен това Стефанов нападна сериозно футболните агенти и по-конкретно Николай Жейнов. Босът на "белите" разкри, че Кръстев ще подпише договор с втородивизионния белгийски клуб Ломел, който е част от групата Сити Футбол Груп, в която попада и Манчестър Сити.

18-годишният Кръстев ще бъде следен от "гражданите" и може да бъде взет в клуба на по-късен етап, обясни Стефанов. Причината е, че според правилата на УЕФА един клуб може да преотстъпи до 9 футболисти, поради което няма как Манчестър Сити да вземе Кръстев и да го преотстъпи на Ломел, тъй като тази бройка е запълнена.

"Филип от дете е в школата на Славия. Още в ранните си години проявяваше качества, които показваха, че той ще стане добър футболист. Най-радостното е, че той не се главозамая, продължи да тренира и работи. Същевременно наблегна на училището, сега завърши английска гимназия. Един от фактите, които много впечатлиха хората от Манчестър Сити е перфектният му английски, освен спортно-техническите му качества. По принцип в школата ни наблягаме на това децата ни да наблягат на училището. Имаме много талантливи деца, надявам се, че и занапред други ще пробият и играят в европейски клубове. Колкото повече деца пробият в европейски клубове, толкова по-добре за българския футбол", сподели днес Стефанов в Пресклуб България.

"Разбирайки, че Филип ще отиде в този клуб, Николай Жейнов достига до родителите, обяснява им колко е велик, колко е голям. Трансферът е пред финализиране, а аз разбирам, че той е сключил договор с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти, докато някой не предложи клуб. Какво може да направи един мениджър за един футболист? Абсолютно нищо.

Голяма част от родителите в желанието си децата им да отидат да играят в големи грандове, попадат в лапите на различни псевдо менажери. Аз в последствие разбирам, че Филип е ходил в Байер Леверкузен и в други клубове на проби. Фактът е, че едно дете трябва да направи впечатление и когато го направи, хората от клубовете в Европа идват, гледат го, разговарят с клуба и чак след това се стига до сключване на някакъв контакт. Когато ти водиш едно дете, ти го предлагаш като стока", допълни той.

А кога се очаква да бъде наложен в първия състав на Манчестър Сити - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички